Вантажівка і одяг в зону АТО від студентів Тернопільського медуніверситету (ФОТО)

Опубліковано:
1 Грудня, 2014 о 19:07

20 тис. грн. зібрали на авто, ще 16 – на зимовий одяг та взуття для бійців. Щойно це все завантажили, розпочали новий збір коштів




 

Автомобіль «МАЗ» передали студенти-медики підрозділу «ОУН».

Придбали його за гроші, отримані під час проведення благодійного арт-проекту «Фото патріота». Загалом молоді люди виручили приблизно двадцять тисяч гривень, а десять тисяч для реалізації цього проекту додав відомий меценат Тарас Демкура.

 

З отриманих коштів і завдяки залученню інших благодійників автомобіль «МАЗ» вдалося відремонтувати і пофарбувати, – розповів студент ТДМУ Богдан Куліковський. – Цей подарунок отримав заступник командира батальйону «ОУН» Борис Гуменюк, який є нашим земляком. У цей час він якраз повертався із похорону загиблого добровольця зі Львова.

 

 

 

 

Студентській спільноті медичного університету вдалося також зібрати кошти для закупівлі одностроїв. Організаторами акції «Гуманітарна допомога для бійців АТО» стали студенти Ірина Підгайна і Денис Кошарський. Саме вони зібрали майже 16 тисяч гривень.

 

Обмундирування ми передали разом із машиною, – каже Ірина Підгайна. – Дуже вдячні кафедрі медицини катастроф та військової медицини за те, що вони допомогли нам придбати військові комплекти, адже насправді ми не є знавцями військової справи. Магазин «Патріот» зробив досить велику знижку, в результаті чого ми купили більше комплектів.  

 

До комплекту увійшли зимова військова форма, берці, тактичні рукавиці, шапка, балаклава. На кошти, що залишилися, студенти зробили нашим бійцям невеликий презент – каву та цигарки.

У перші дні зими студенти-медики вже розпочали нові проекти та черговий збір коштів для потреб бійців АТО.

 

До речі

Студенти медичного університету активно долучаються до допомоги бійцям АТО. Хтось працює волонтером в Логістичному центрі, хтось навчає азам домедичної допомоги, а хтось збирає кошти для нагальних потреб наших військових. 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #АТО, #допомога, #медуніверситет, #новини тернопільщини, #тернопільські новини
Коментарі





Інтерв'ю
Інтерв'ю з випускницею ТНПУ Христиною Луцик
19:13, 7 Жовтня, 2024

Христина Луцик: кожен день — це боротьба за життя. Інтерв’ю з випускницею ТНПУ

ТОП новини тернопільщини: