В Україні масово поширюється новий наркотик – насвай (Відео)

Опубліковано:
3 Червня, 2016 о 23:12

Продається насвай в маленьких целофанових пакетиках, тому про вміст шкідливих речовин і нікотину покупець не дізнається, не зробивши лабораторну експертизу. Продавці насвая пропонують його як засіб, що допомагає кинути палити.

 



Останнім часом в Україні почала масово поширюватися тютюнова суміш з легким наркотичним ефектом насвай, яка має згубні наслідки і призводить до захворювань на рак. Коштує порція суміші вдвічі дешевше пива, хоча офіційно – це не наркотик.

 

Насвай – тютюнова суміш, відома в Західній Азії. Має наркотичну дію – це як сигарета, посилена в 9 тисяч разів. Основа суміші – тютюн, а ще вапно і курячий послід.

 

Суміш прийшла в Україну з Казахстану, де насвай є частиною місцевої культури.

 

У той же час, в 2015 році влада Казахстану вже офіційно заборонила насвай, оскільки він виявився не просто травою, яка допомагає розслабитися, а призводить до почорніння зубів, глибоких ран на слизовій оболонці.

 

“80% людей, які в молодому віці захворіли в східних країнах на рак гортані або ротової порожнини, вживали насвай”, – розповів нарколог Владислав Сова. Зараз насваєм завалені українські ринки.

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: