В Тернополі сконструювали прилад, який рятуватиме життя бійців

Опубліковано:
27 Травня, 2015 о 09:00

Прилад, який рятуватиме життя військовослужбовцям в зоні АТО, винайшли у Тернополі. Волонтери і спеціалісти розробили перші пробні моделі, кілька з яких вже відправили на схід України.

 



Микола Сивирин – активіст громадської організації «Справа і честь», в зону АТО не лише возив допомогу, а й брав участь у бойових діях. З власного досвіду Микола знає про потреби українських силовиків. Давно обдумував, чим можна допомогти бійцям, але взятись за діло змусила особиста трагедія. Пан Микола каже, наші бійці не забезпечені засобами активного і пасивного захисту. Це не лише бронежилети і продукти харчування, а й прилади, які могли б убезпечити військових від ворожих пострілів.

 

Принцип роботи – коли стріляють з ворожої сторони, то прилад показує дистанцію і напрям, звідки ведеться обстріл. Таким чином, наші військові знатимуть, куди відстрілюватись.

 

Наразі, пристрій готовий, кілька його зразків уже удосконалюють, розповів ТОДТРК активіст громадської організації «Справа і честь» Роман Саган.

 

Перед тим, як приступити до роботи, тернопільські спеціалісти ознайомилися з принципом роботи схожих закордонних приладів. Хоча український аналог, каже Микола Сивирин ,є зручнішим і дешевшим. У Росії є схожий прилад, коштує 10 тисяч. доларів. Тоді, як наш вартуватиме не більше 600 доларів.

 

У майбутньому волонтери громадської організації «Справа честі» планують налагодити серійне виробництво приладу і в зону бойових дій відправлятимуть його самостійно.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Інтерв'ю
«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», - бойовий медик
10:20, 21 Жовтня, 2024

«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», – бойовий медик

ТОП новини тернопільщини: