В Тернополі на Бродівській спалюють небезпечні речовини

Опубліковано:
13 Вересня, 2016 о 16:44

Із такою заявою до Тернопільської міської ради звернулися жителі міста. Тернополянка Оксана розповідає, що на підприємстві «Рефрежераторно-вагонне депо Львівської залізниці» (адреса м. Тернопіль вул. Бродівська, 61) систематично протягом року спалюють шпали радянського виробництва, покриті токсичною речовиною креозот, та частини дерев’яних товарних вагонів, для утеплення яких використовували пінопласт.

 



– При згорянні креозот та пінопласт розкладаються на смертельно отруйні речовини, що викликають онкозахворювання і надалі – смерть, – йдеться у повідомленні. – При вітряній погоді дим розвіюється, а при безвітряній, як от останній місяць, дим осідає смердючим отруйним смогом на житла людей, що знаходяться навпроти підприємства. Зверталася до служби пожежної охорони. Інспектор-рятувальник, що приїхав на виклик, не допоміг, тому що територія депо, за його словами, приватна, і він не має права туди заходити.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Чортківському районі поля кропили отрутохімікатами

 

До слова, це уже не перше звернення тернополян стосовно неприємного запаху, який поширюється містом. Такі скарги цього року стали системними. При чому, скаржаться жителі різних мікрорайонів міста.

 

Неприємний запах дошкуляв жителям Чернівецької, Оболоня, Протасевича. Природа його походження різна. Спершу екологи стверджували, що причиною неприємного запаху є процес спалювання стерні на полях, які знаходяться довкола Тернополя. Також до ймовірних джерел виникнення неприємного запаху тернополяни відносили обприскування полів хімічними та органічними речовинами, спалювання шин, поширення запахів від діяльності підприємств, що знаходяться на території міста, тощо.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: