В Тернопільському архіві відкрили виставку присвячену генію Івану Марчуку (Фото)

Опубліковано:
14 Травня, 2016 о 07:53

В державному архіві Тернопільської області відкрили виставку «Безмежний світ Івана Мачука… ». В експозиції представили документи особового фонду художника, книги з науково-довідкової бібліотеки архіву, фото митця і його родини, збірки Олександра Климчука «Я єсмь…» та Тараса Унгуряна «Одкровення від Івана».   

 



Також є опубліковані спогади про Івана Марчука його сестри Катерини, записані в червні 1994 року. Сестра пригадує, як хлопець міг перемальовувати портрети із книжок письменників і поетів, спочатку він графив на них клітинки, нумерував, а вже потім малював.  

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іван Марчук: Побудуйте стелу з Києва до Львова і я буду малювати її доти, доки не домалюю

 

А ще на виставці можна оглянути репродукції картин майстра: «Польовий букет» (1979р.), «Спогади дитинства» (1979р.), «Ніч у степу» (1983р.), «Замріяний степ» (1984р.), «Осінні води» (1985р.), «Полум’я червоних маків» (1986р.), «Запах землі» (1996р.), «Зійшло сонце над Дніпром» (2003р.), «Повіяв вітер весняний» (2003р.), «Котилося сонце яром» (2003р.).

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Інтерв'ю
Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора
21:35, 25 Жовтня, 2024

Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора

ТОП новини тернопільщини: