В сардельках, що продавались в Тернополі знайшли ГМО

Опубліковано:
23 Березня, 2015 о 15:49

Обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України перевірив продукти харчування на вміст генетично модифікованих організмів. Висновки шокують: кожен четвертий результат позитивний. ГМО знайшли навіть у сардельках.

 



Обласний лабораторний центр регулярно проводить роботи з визначення ГМО в продовольчій сировині та харчових продуктах. Протягом двох місяців, з січня по березень, значно зросла кількість досліджених взірців. Всього – 118. У той час, як протягом 2014 року в цілому досліджено 187, з них позитивних – 7.

 

Серед загальної кількості протестованих у поточному році взірців 25,4% позитивних результатів на вміст ГМО належать сої (всього 30), яка може використовуватись як для виробництва кормів худобі та птиці, так і у виробництві харчових продуктів для населення. Одна з позитивних знахідок наявності ГМО належить сарделькам вищого сорту, повідомляє Державна санітарно-епідеміологічна служба в Тернопільській області.

 

У відповідності до законодавства, перед тим, як ввести в обіг ГМО, виробник повинен провести державну реєстрацію ГМО та продукції, отриманої з їх застосуванням. Її здійснює Державна ветеринарна та фітосанітарна служба України.

 

На жаль, до цього часу жодного реєстру ГМО та продукції, виробленої з їх застосуванням, в Україні не створено, тому існує можливість, що виробники сільськогосподарської продукції будуть намагатися ввозити та запроваджувати ГМО і пов’язану продукцію нелегально.

 

Щоб попередити таку ситуацію, спеціалісти обласного управління підготували відповідні інформаційні листи та пропозиції як замовникам експертизи, так і керівництву Державної ветеринарної та фітосанітарної служби області.

 

Юлія Міщук

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #гмо, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #сардельки, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Інтерв'ю
Інтерв'ю з випускницею ТНПУ Христиною Луцик
19:13, 7 Жовтня, 2024

Христина Луцик: кожен день — це боротьба за життя. Інтерв’ю з випускницею ТНПУ

ТОП новини тернопільщини: