В облдержадміністрації вимірювали артеріальний тиск усім охочим

Опубліковано:
30 Вересня, 2015 о 17:52

Всесвітнім днем серця оголошено останню неділю вересня з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я. З нагоди цього дня в Україні та світі проводять ряд заходів, щоб запобігти та попередити захворювання серцево-судинної системи. Організували акцію «Збережи своє серце».

 



Серцево-судинні недуги – найпоширеніші у світі та визначаються високим рівнем смертності. Тому з ініціативи обласного департаменту охорони здоров’я в області у рамках акції «Збережи своє серце» лікарі із Тернопільського «Центру здоров’я» безкоштовно вимірювали усім охочим артеріальний тиск. Цьогоріч через холодну погоду акція відбулась не на вулиці, а в холі облдержадміністрації.

 

Також фахівці допомагали учасникам встановити правильний індекс маси тіла та визначали індивідуальний для кожного водний режим. «Зайва вага –  фактор розвитку різних захворювань. Тому ми даємо рекомендації щодо того, як контролювати свою вагу, вести здоровий спосіб життя», – розповідає лікар-методист Тернопільського «Центру здоров’я» Галина Зот.

 

Охочих виміряти свій тиск було близько двох сотень. Результат акції –  відповідне лікування довелось призначити трьом пацієнтам, які списували неприємні симптоми підвищеного тиску на метеозалежність.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: