В квітні розпочинається місячник добровільної здачі зброї

Опубліковано:
30 Березня, 2015 о 10:01

З 1 по 30 квітня на території держави та нашої області буде проходити місячник добровільної здачі зброї. Мета операції – протидія незаконному розповсюдженню зброї та вибухівки, профілактика злочинів з їх використанням.

 



Як розповів старший інспектор дозвільної системи обласної міліції СтепанДжинджиристий, чимало жителів Тернопільщини продовжує легковажити та незаконно зберігає у себе вдома небезпечні предмети. Минулорічправоохоронці порушили понад 170 кримінальних проваджень за фактами незаконного зберігання зброї та вибухових речовин.

 

Серед поширених правопорушень – невчасна здача зброї, яку зберігають родичі померлих власників. Нагадуємо, згідно з діючим законодавством, таку зброю рідні  повинні протягом п’ятиденного терміну здати в органи внутрішніх справ на тимчасове зберігання до вирішення питання щодо успадкування майна.

 

Правоохоронці застерігають: подбайте про те, щоб уникнути кримінальної відповідальності, адже за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами законом передбачене покарання – позбавлення волі до п’яти років. Добровільна здача зброї, боєприпасів та вибухівки звільняє від будь-якої (кримінальної чи адміністративної) відповідальності. Скористайтесь наданою можливістю під час місячника добровільної здачі зброї.

 

З питань здачі, придбання чи реєстрації зброї, спецзасобів, звертайтеся у підрозділи дозвільної системи органів внутрішніх справ за місцем проживання.

Детальнішу інформацію можна отримати за номерами телефонів у Тернополі 27-13-11 та 27-13-96.

 

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #зброя, #здача зброї, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Інтерв'ю
Інтерв'ю з випускницею ТНПУ Христиною Луцик
19:13, 7 Жовтня, 2024

Христина Луцик: кожен день — це боротьба за життя. Інтерв’ю з випускницею ТНПУ

ТОП новини тернопільщини: