В Катеринівці проти московського гнізда в центрі села

Опубліковано:
17 Грудня, 2015 о 18:43

Конфлікт прихожан двох патріархатів в селі Катеринівка не завершився. Після гучних подій з бійками та втручанням правоохоронців, на деякий час страсті втихли, але про завершення протистояння мова не йде.

 



Зараз в селі нова проблема і черговий конфлікт. Наразі відправи відбуваються почергово в церкві Георгія Побідоносця, але це категорично не влаштовує “московських”. Вони вважають, що інші не гідні заходити до храму. В результаті, спірним питанням стало місце зведення нового храму для прибічників московщини.

 

Звичайно, що решту жителів Катеринівки категорично проти того, щоб в центрі села звели чергове гніздо московські батюшки, а та ділянка, яку запропонували – “московських” не влаштовує. Зрештою, це цілком в стилі “старшого брата”, якому всі мають прислуговувати і виконувати його захцянки. Вони вважають, що існуючий храм повністю належить їм на основі угоди укладеної ще з РПЦ в 1946 році. Те, що у 1991 році Україна стала незалежною державою і статути релігійних організацій перереєстровували у нових редакціях ніяк не вкладається у православних головах.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Релігійний конфлікт в Катеринівці: з 202 жителів села 148 висловилися за Київський Патріархат 

 

Позицію громади УПЦ КП в Катеринівці прокоментувала активіст громади Валентина Кохановська на сайті релігійно-інформаційної служби України: “Люди не хочуть, щоб вони будувалися у центрі, бо не бажають того розсадника Московського Патріархату в селі. Церква є, підписані розпорядження про почерговість, вони нам не заважають і ми їм не заважаємо. Ми погоджуємося на почерговість. Ідея будувати церкву належить не місцевим, а приїжджим монахам. Мова не йде, що вони будуть збирати гроші на будівництво. Невідомо, хто буде будувати той храм. Вони хочуть викупити ділянку за декілька метрів від будинків сільської голови і лікарки, звести хатину і служити в ній”.

 

 Водночас можна констатувати, що проблема протистояння у Катеринівці поки далека від вирішення.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тернопільська єпархія УПЦ КП про події в Катеринівці

 

 

Московський патріархат не згідний будувати церкву у запропонованому місці, хоча це місце було б досить зручним для тих, хто хоче слухати московські проповіді. Сільський голова Катеринівки Вікторія Дрель каже, що ділянка в центрі села не є проблемною, але люди у громаді принципово не хочуть, бо за їхніми словами це буде “шматок Москви в селі”. Виходить, що це позиція більшості жителів. Сільська церква розміщена наприкінці вулиці, а вони хочуть у центрі. Якби не було тих проблем з будівництвом, то було би навіть спокійно.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Інтерв'ю
«Все почалося з малини»: військовий з Тернополя створив найбільший ягідний кооператив та відкрив «Сокарню»
20:10, 23 Жовтня, 2024

Військовий з Тернополя створив найбільший ягідний кооператив

ТОП новини тернопільщини: