Гостре отруєння хімічними речовинами діагностували медики у жителя села  Шманьківці Чортківського району. Чоловік у реанімації. А все через те, що одна з агрофірм Снапередодні скроплювала хімікатами власне поле. Речовини потрапили і на сусідню з ним приватну ділянку.

 



Поліцейські встановили, що літак агрофірми впродовж трьох днів скроплював соняшникові поля хімікатами для пришвидшення росту рослин. Під час виконання цих робіт аграрії порушили правила безпеки. Хімією обприскували в недопустимій близькості від населеного пункту, Крім того, за три дні до початку робім підприємці мали попередити про це сільську раду.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Кутківцях патрульні затримали наркоманів

 

Крім чоловіка, що постраждав, на погане самопочуття скражаться чимало жителів. Експерти взяли з місця події зразки ґрунту та рослин для перевірки їх на вміст отрутохімікатів. Розмір завданих збитків наразі встановлює спеціальна комісія. За фактом правопорушення відкрито кримінальне провадження.

 

За матеріалами ГУ Національної поліції України в Тернопільській області

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: