В Збаражі встановили ставки місцевих податків

Опубліковано:
6 Лютого, 2015 о 14:07

Ряд важливих рішень прийняли депутати на 16-ій сесії міської ради, яка відбулась 29 січня. Було встановлено ставки податків, які мають надійти до місцевого бюджету; затверджено звіт про виконання бюджету міста за 2014 рік; розглянуто проекти рішень відповідно до плану діяльності регуляторних актів; затверджено порядок звільнення від сплати платежів (надання пільг) учасників АТО та членів їх сімей в частині послуг, що належать до компетенції Збаразької міської ради; розглянуто питання розробки комплексної схеми розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності; доповнено Положення про орган приватизації житлового фонду. Розглянуто заяви громадян міста щодо земельних відносин, зміни до штатного розпису та ін.

 
Зокрема, рішення, що стосується встановлення ставок податків, які надходитимуть до місцевого бюджету з 1 січня 2015 року у зв’язку і змінами у Податковому кодексі України та деяких законодавчих актах України щодо податкової реформи, складається із 13 пунктів, які передбачають розміри оподаткування житлової, нежитлової нерухомості, що перебуває у власності фізичних та юридичних осіб, обумовлюють зменшення бази оподаткування, звільнення від сплати податку на нерухоме майно окремих організацій та осіб, величину транспортного податку, ставку туристичного збору на 2016 рік, ставку акцизного податку з реалізованих суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів і т.ін. Текст рішення буде опублікований на сайті міської ради, тож усі бажаючі зможуть ознайомитись із ним у повному обсязі. Депутати затвердили звіт про виконання бюджету міста, який зробила начальник фінансово-господарського відділу міської ради Марія Опалюк. Зокрема по доходах бюджет виконано у сумі 9658125,45 грн. (в тому числі загальний фонд − 7078453,71 грн., спеціальний фонд − 2579671,74) та по видатках в сумі 10061720,55 грн.



Зокрема, як повідомила головний фінансист міської ради, до загального фонду бюджету надійшло 4061090 грн. при плані 3713400, або − 124%. Основну питому вагу склав податок з доходів фізичних осіб − 86,55% до загальної суми доходу, податок на прибуток підприємств комунальної власності − 0,72%, плата за землю − 6,9%, торговий патент − 1,7%, адмінштрафи − 1,8%, оренда − 0,9% і ін. Крім того, надійшла дотація вирівнювання та додаткова дотація в сумі 2966300 грн. Дані кошти використані на фінансування органу місцевого самоврядування − 643460 грн., або 9,6%, на дошкільну освіту − 5437382 грн., або 81,2%, благоустрій − 556200 грн. − 8,3%, культурно-мистецькі заходи − майже 1 тис.грн. і ін.

До спецфонду надійшло 2579671 грн. при плані 2499488 грн. − 103%. Використано коштів спецфонду 3362814,5 грн.

На сесії також було обговорено і вирішено питання про введення до штату міської ради посаду архіваріуса, оскільки при міській раді буде створюватись архів тих документів, для яких у районного архіву уже немає місця.

Після бурхливих обговорень депутати проголосували і за ще одну додаткову штатну одиницю − посаду відповідального за діяльність міської ради у питаннях військового обліку, мобілізації, цивільної оборони і т.п.
Одне з важливих для збаражан прийнятих рішень − заборона використання піротехнічних засобів на території міської ради, про що з відповідним проханням звернулись до депутатів працівники Збаразького РВ УМВСУ в Тернопільській області. Порушення даної заборони, як повідомив заступник начальника Збаразького райвідділу Віталій Присяжнюк, тягне за собою адмінвідповідальність − стягнення штрафу у розмірі 500 гривень.

Не вдалось депутатам дійти спільної думки щодо надання дозволу на списання невикористовуваного майна з балансу МКП «Збараж». Для детальнішого вивчення питання депутати вирішили створити тимчасову комісію, яка зробить відповідні висновки і оголосить їх під час наступної сесії міської ради.
На завершення роботи сесії депутати склали пожертви на лікування свого колеги Володимира Забурського, який приїхав у відпустку з АТО і збирається, відновивши здоров’я, повернутися туди знову.

 

Ірина СИСКО

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Інтерв'ю
«Все почалося з малини»: військовий з Тернополя створив найбільший ягідний кооператив та відкрив «Сокарню»
20:10, 23 Жовтня, 2024

Військовий з Тернополя створив найбільший ягідний кооператив

ТОП новини тернопільщини: