В Тернополі банки повикидають російські рублі

Опубліковано:
10 Листопада, 2014 о 13:28

Національний банк України (НБУ) заборонив кредитно-депозитні операції в російських рублях на материковій території України. Текст відповідної постанови правління Нацбанку №699 оприлюднений на сайті регулятора.

 



«Заборонити проведення на материковій території України таких операцій у російських рублях: залучення вкладів (депозитів) за договорами банківського вкладу (депозиту), в тому числі збільшення суми вкладу (депозиту), що були розміщені до набрання чинності законом («Про створення вільної економічної зони «Крим» та про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України»), а також пролонгація таких договорів; надання коштів у кредит (позику), в тому числі за кредитами овердрафт, а також шляхом пролонгації строку користування кредитом (позикою) або його часткою за договором, укладеним до набрання чинності законом», — ідеться в постанові.

 

Також НБУ заборонив переміщення через кордон з Кримом готівкових російських рублів на суму понад 10 тис грн в еквіваленті. «Переміщення готівкових російських рублів через адміністративний кордон вільної економічної зони «Крим» забороняється, за винятком їх переміщення фізичними особами в сумі, що не перевищує в еквіваленті 10 тис грн, за умови усного декларування посадовій особі митниці», — ідеться в документі.

 

Також Нацбанк цією постановою прирівняв жителів Криму до нерезидентів України: «Установити, що для цілей застосування нормативно-правових актів Національного банку України: особа, місцезнаходження якої (зареєстрована/постійно проживає) на території вільної економічної зони «Крим», прирівнюється до нерезидента (за інвестиційними операціями — до іноземного інвестора); договори, укладені суб’єктами Криму із суб’єктами з місцезнаходженням (зареєстровані/постійно проживають) на іншій території України, є документами, що використовуються замість зовнішньоекономічних договорів (контрактів) під час застосування нормативно-правових актів Національного банку України».

 

Як ідеться в постанові, перекази (платежі) з материкової території України на територію Криму або з території Криму на материкову територію України здійснюються в порядку, передбаченому нормативно-правовими актами Національного банку України для операцій з переказу коштів за межі України/в Україну. Також Нацбанк заборонив резидентам України інвестувати в об’єкти, розташовані в Криму.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #банк, #новини тернопільщини, #Росія, #рубль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: