В найближчі 48 годин ситуація в Україні може вибухнути, – The Daily Beast

Опубліковано:
11 Листопада, 2014 о 19:05

В Україні наступає зима, пише в статті, опублікованій The Daily Beast, журналістка Анна Нємцова. Люди, що живуть в підвалах і напівзруйнованих будівлях, а також війська з обох сторін конфлікту цілодобово страждають від холоду. Кажуть, що Донецьк знаходиться на межі гуманітарної катастрофи.

 



“Але бої тривають і стають ще запеклішою, незважаючи на номінальне припинення вогню. А натиск стихії сприяє зростанню напруженості до такої міри, що з дня на день очікується новий вибух. З настанням зими прийшли і росіяни, оскільки Москва, мабуть, має намір зміцнити позиції своїх союзників, одночасно стримуючи всі спроби Києва відвоювати втрачені території “, – йдеться в статті.

 

“Спостерігачі ОБСЄ, а також офіційні особи України висловили стурбованість у зв’язку з важкою військовою технікою, яку Російська Федерація поставила повстанцям, в тому числі з танками і ракетними системами” земля-повітря “, – пише Нємцова.

 

“За повідомленнями місцевих, в понеділок в Донецьк прибули десятки військових машин і мобільних артилерійських знарядь-гаубиць; в Москві, схоже, мало схильні маскувати цей факт”, – йдеться в статті.
“Я визнаю, що без російської багатошарової підтримки Донбас ніколи не впорався б з агресією української армії”, – каже Сергій Марков, співробітник прокремлівського аналітичного центру.

 

“Марков каже в інтерв’ю The Daily Beast, що очікує, що в найближчі два дні обстановка на Східній Україні вибухне. Він звинувачує українських офіційних осіб в порушенні угоди про припинення вогню і обстрілі околиць Донецька”, – йдеться в статті.

 

“Солдати Новоросії не почнуть бій першими, – каже Марков, – але, гадаю, їх план полягає в тому, щоб поступово взяти під контроль Піски, Авдіївку і Щастя, місто з котельнею центрального опалення”. Марков також додав, що повстанці, можливо, спробують повернути контроль над своїми колишніми оплотами в Слов’янську і Краматорську – “містах, які мають для них символічну і стратегічну важливість”, пише автор.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #АТО, #війна, #зима, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Інтерв'ю
Інтерв'ю з випускницею ТНПУ Христиною Луцик
19:13, 7 Жовтня, 2024

Христина Луцик: кожен день — це боротьба за життя. Інтерв’ю з випускницею ТНПУ

ТОП новини тернопільщини: