В Кременці планують реставрувати та оновити музей

Опубліковано:
11 Лютого, 2015 о 09:23

В Кременці планують здійснити реставрацію фасаду та оновлення експозицій Кременецького краєзнавчого музею, а також провести благоустрій прилеглої території. Про це повідомили в Кременецькій РДА.

 



Музей створений у березні 1937 року з ініціативи польських учених Ф. Мончака та З. Опольського. Спочатку називався Muzeum Ziemi Krzemienieckiej im. Willibalda Bessera, був складовою Кременецького ліцею і знаходився в одному з корпусів цього навчального закладу. У 1939 р. він став самостійною установою, в 1950 р. перемістився в нинішнє приміщення (на вул. Шевченка, 90), яке раніше займала Волинська духовна консисторія.

 

Праве крило будинку музею входить до комплексу будівель 18 століття. Ліве добудоване на початку 20 століття. У 16 залах Кременецького районного краєзнавчого музею — 5,5 тис. експонатів. Фонди закладу налічують понад 60 тисяч одиниць.

 

Експозиції музею докладно розповідають про природу, історичне минуле й сучасне життя краю. В одному із залів висвітлюється перебування на Кременеччині восени 1846 року Тараса Шевченка і вшанування його пам’яті.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #кременець, #музей, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Інтерв'ю
«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», - бойовий медик
10:20, 21 Жовтня, 2024

«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», – бойовий медик

ТОП новини тернопільщини: