В Бережанах “День району”

Опубліковано:
17 Жовтня, 2014 о 15:20

Уже традиційним для Головного управління ДФС у Тернопільській області став захід «День району», який щомісяця проводиться у різних районах області з метою кращої співпраці з бізнесом та розуміння потреб платників безпосередньо на місцях. Захід передбачає виїзд керівництва та фахівців ГУ ДФС в районну податкову інспекцію і проведення зустрічей із журналістами, громадськістю та представниками місцевих органів влади, семінар із платниками.




Цього разу «День району» відбувся у Бережанах, куди завітав заступник начальника Головного управління ДФС у Тернопільській області Сергій Господарик.


Зокрема, в Бережанському відділенні Козівської ОДПІ відбулася зустріч із представниками місцевих засобів масової інформації – районних газет «Бережінфо» та «Бережанське віче» і Бережанського радіомовлення.


Проблемні питання своєї діяльності висловили також представники громадських організацій району – голова Бережанської районної спілки підприємців Богданна Романишин, заступник голови Громадської організації „Лисоня” Володимир Видойник, голова Громадської організації „Меморіал” Іван Головацький та голова Громадської організації „Майдан” Олександр Коковін. 

Згодом у конференц-залі Бережанської районної ради Сергій Господарик разом із головою районної державної адміністрації Василем Калинюком та заступником голови районної ради Степаном Клеником поспілкувалися з підприємцями та бухгалтерами Бережанського та Підгаєцького районів. 


Учасники заходу обговорили питання щодо залучення платників до подання електронної звітності, легалізації найманої робочої сили та виведення зарплати з «тіні», повноти і своєчасності надходжень платежів до бюджетів.

Сергій Господарик також розповів про Концепцію реформування податкової системи, яку 15 вересня винесено на розгляд Верховної Ради України.


«Відповідно до запропонованої податкової реформи, в Україні пропонується скоротити кількість податків – з 22 до 9, значно спростити їх адміністрування та децентралізувати сплату. Так, завдяки реформуванню єдиного соціального внеску Уряд має намір вивести з тіні зарплати, а через добровільне разове декларування – легалізувати усі попередні тіньові заощадження громадян», – зазначив Сергій Господарик.


Цього ж дня фахівці Головного управління ДФС в області провели кущовий семінар для суб’єктів господарювання Бережанського та Підгаєцького районів з актуальних питань податку на додану вартість, сплати податку на прибуток підприємств, оподаткування земельних ділянок, порядку складання звітності платниками єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та розгляду звернень громадян. Учасники заходу мали змогу отримати кваліфіковані консультації та роз`яснення щодо зазначених тем.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Інтерв'ю
«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», - бойовий медик
10:20, 21 Жовтня, 2024

«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», – бойовий медик

ТОП новини тернопільщини: