В самому серці Китаю, у Пекіні, за тисячі кілометрів від Тернопільшини, відбувся День вареників. Враженнями від цієї незвичної події, на своїй сторінці у Facebook поділилася випускниця Кременецького гуманітарно-педагогічного інституту Світлана Дзюма-Чан, яка вже тривалий час проживає у Піднебесній.

«Емоційний день. Багато нових знайомств. Продовжуємо знайомити китайців з українською культурою, кухнею», – написала жінка.
Вареники з’явилися на столах українців ще у XIII. Деякі вчені навіть висувають версії, що вони потрапили до нас із азії, еволюціонувавши з турецької дюшвари, або ж китайських цзяоцзи, які начебто принесли монгольські завойовники. І хоча схожі страви зустрічаються по всьому світу, а китайці мають свої гедзи та дамплінги, за словами Світлани, мешканці Піднебесної оцінили такий культурний обмін. А солодкі вареники з вишнями – стали для них найбільшим подивом.

Раніше, ми писали, що юні дизайнери з Тернопільщини підкорили модну арену в Мілані.