enerhetyk-ua Вуличне радіо

Уродженка Кременеччини поділилася враженнями про День вареників у Пекіні

Опубліковано:
7 Червня, 2025 о 19:05
День вареників у Пекіні
Фото: Світлана Дзюма-Чан

В самому серці Китаю, у Пекіні, за тисячі кілометрів від Тернопільшини, відбувся День вареників. Враженнями від цієї незвичної події, на своїй сторінці у Facebook поділилася випускниця Кременецького гуманітарно-педагогічного інституту Світлана Дзюма-Чан, яка вже тривалий час проживає у Піднебесній.

День вареників у Пекіні
Фото: Світлана Дзюма-Чан.

«Емоційний день. Багато нових знайомств. Продовжуємо знайомити китайців з українською культурою, кухнею», – написала жінка.

Вареники з’явилися на столах українців ще у XIII. Деякі вчені навіть висувають версії, що вони потрапили до нас із азії, еволюціонувавши з турецької дюшвари, або ж китайських цзяоцзи, які начебто принесли монгольські завойовники. І хоча схожі страви зустрічаються по всьому світу, а китайці мають свої гедзи та дамплінги, за словами Світлани, мешканці Піднебесної оцінили такий культурний обмін. А солодкі вареники з вишнями – стали для них найбільшим подивом.



День вареників у Пекіні
Фото: Світлана Дзюма-Чан.

Раніше, ми писали, що юні дизайнери з Тернопільщини підкорили модну арену в Мілані.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Світлана Дзюма-Чан
Теги: #День вареників у Пекіні, #Світлана Дзюма-Чан
Коментарі





Статті
Інтерв'ю
Тетяна Федорів
21:38, 5 Вересня, 2025

Історикиня та краєзнавиця Тетяна Федорів розповіла про всесвітньовідому письменницю, яка народилась в Збаражі

Блоги
mtPBS
ТОП новини тернопільщини: