Укрзалізниця запускає перший дитячий купейний вагон для маленьких пасажирів

Опубліковано:
3 Серпня, 2024 о 22:55

Укрзалізниця запускає перший у своїй історії дитячий купейний вагон, який курсуватиме в складі поїзда №15/16 Харків – Ясіня з 8 серпня 2024 року. Вагон спроєктовано для комфортної та безпечної подорожі дітей від 0 до 8 років та їхніх батьків. Проєкт реалізовано у співпраці з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) за фінансової підтримки уряду Бельгії. Про це пише Перший онлайн.

Особливості дитячого вагона

Новий вагон оснащено сучасними рішеннями для зручності маленьких пасажирів та їхніх батьків. Серед них:



  • дитячі манежі
  • сповивальні столики у вбиральні
  • розважально-пізнавальні матеріали

Голова правління Укрзалізниці Євген Лященко зазначив:

“Ми системно рухаємось до нашої мети – стати найбільш дружньою до дітей залізницею в Європі”.

За його словами, до кінця року планується запустити ще 7 таких вагонів.

Співпраця з міжнародними партнерами

Проєкт реалізовано у тісній співпраці з ЮНІСЕФ. Голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Мунір Мамедзаде підкреслив важливість ініціативи:

“Маленькі мандрівники в Україні зможуть використати час у подорожі для навчання через гру та отримати базову психосоціальну підтримку від працівників, коли і якщо це буде необхідно”.

Тимчасово повірений у справах Посольства Бельгії Фредерік Девелтер наголосив на значенні проєкту для майбутнього країни:

“Ці інвестиції вкрай важливі для майбутнього дітей, а отже для майбутнього країни. Це знак надії та оптимізму в ці важкі часи”.

Квитки та маршрут

Квитки на дитячий вагон можна придбати виключно через мобільний застосунок Укрзалізниці. Вартість квитка відповідає ціні купейних квитків аналогічного класу в цьому ж поїзді. У застосунку вагон має спеціальне маркування “Дитячий”.

Перший рейс відбудеться 8 серпня за маршрутом Харків – Ясіня, який символічно з’єднує схід та захід України та регулярно перевозить групи дітей з Харківщини на відпочинок у горах.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #дитячий вагон, #залізничний транспорт, #інновації, #укрзалізниця, #ЮНІСЕФ
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: