Українську програму підвищення енергоефективності впроваджуватимуть на Тернопільщині (ФОТО)

Опубліковано:
10 Грудня, 2014 о 17:40

Перспективи реалізації на Тернопільщині проектів «UKEEP» обговорили виконувач обов’язків голови Тернопільської облдержадміністрації Іван Крисак та керівник проекту Іліяна Шмателька під час робочої зустрічі 10 грудня.

 




 

Як розповіла Іліяна Шмателька, «UKEEP» – українська програма підвищення енергоефективності це – кредитна лінія розроблена Європейським Банком Реконструкцій та Розвитку, призначена для українських приватних підприємств усіх напрямків промисловості, котрі шукають можливість інвестування у підвищення енергоефективності чи відновлювальні джерела енергії.
 
«Відповідно до програми «UKEEP» українські  підприємства можуть отримати цільове кредитне фінансування від Європейського Банку Реконструкцій та Розвитку через банків-партнерів з метою швидкого та дострокового скорочення витрат на енергоресурси. Участь у програмі можуть брати кредитоспроможні підприємства приватної власності та підприємства-виробники будь-якого сектору економіки. Думаю, підприємства Тернопільщини зацікавить, як стати більш енергонезалежними», – наголосила Іліяна Шмателька.

 


 

Як зазначив виконувач обов’язків голови облдержадміністрації Іван Крисак, на багатьох підприємствах виробничі технології та технічна база застаріла.

 

«Думаю, можливість придбати нову енергоефективну техніку зацікавить виробників, – зауважив Іван Крисак. – Участь у проектах програми це – можливість не лише знайти та придбати енергозберігаючу продукцію, а й представити свою тим компаніям, які її виробляють, адже програма має  базу даних енергоефективного обладнання, матеріалів та технологій для виробництва відновлюваної енергії. Ми зацікавлені у співпраці та намагатимемося ознайомити підприємства з програмою «UKEEP».

 

Як зазначив заступник директора департаменту – начальник управління інвестиційної, зовнішньоекономічної діяльності та міжнародного співробітництва департаменту економічного розвитку, інвестиційної діяльності та міжнародного співробітництва ОДА Руслан Кулик, зустріч представників програми  «UKEEP» з представниками бізнесу області відбудеться приблизно у січні.

 

На завершення зустрічі Іван Крисак вручив керівнику проекту пам’ятну монету, яку випустили до 75-річчя Тернопільської області.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Інтерв'ю
«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», - бойовий медик
10:20, 21 Жовтня, 2024

«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», – бойовий медик

ТОП новини тернопільщини: