Українцям стає все важче виплачувати кредити. Їх прострочені борги і держави перед банками перевищили 270 мільярдів гривень на початок другого кварталу.

 



Про це повідомляє “РБК-Україна“, посилаючись на дані Національного банку. Майже така ж сума проблемних боргів перебуває в банках, які передали в управління Фонду гарантування вкладів. Загальний розмір простроченої заборгованості по країні сягнув понад 500 мільярдів гривень. Це становить чверть ВВП країни, який в минулому році склало 1,9 трильйонів гривень.

 

Більшість проблемних кредитів видавали або під час економічної кризи в 2008-2009 роках, або жителям окупованого Криму, а також з непідконтрольних української влади територій на Сході країни. Поки передумов для поліпшення ситуації з простроченням по кредитах немає, логічно говорити про комплексні рішення по цих боргах.

 

Поки глобальні сценарії до рішення проблем боргів перед банківською системою не розглядаються. Банкіри чекають прийняття законів, які можу спростити їх роботу з боржниками.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: