Ось уже третій випуск поспіль “НОВА…” продовжує сумну оповідь про вбивство 48-річного активіста з Кременця, великого патріота України, однодумця і друга нашої редакції Віталія Ващенка. Перейнялися такою втратою і правоохоронні органи, громадськість, найближчі соратники-побратими. На пошуки вбивць були задіяні всі оперативні підрозділи Тернопільщини, завдяки чому через майже два тижні після трагедії, що сталася 26 травня, вдалося затримати організатора злочину, посібника й одного із виконавців. Ще одного виконавця оголошено в міжнародний розшук…

 



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Тернополі  затримано організатора вбивства громадського активіста Віталія Ващенка

 

А 31 травня на сесії Тернопільської обласної ради було створено спеціальну тимчасову комісію щодо громадського і цивільного контролю за ходом розслідування жорстокого вбивства Віталія Ващенка. До складу комісії ввійшли по два представники від усіх фракцій, головою обрали депутата від партії “Громадський рух “Народний контроль” Володимира Болєщука. До речі, однойменну фракцію у Кременецькій міській раді за життя очолював і Віталій Ващенко, та в час створення даної комісії мало хто вірив як у її ефективність, так і в ефективність розслідування. Саме тому 1 червня соратники Віталія прийшли під Головне управління нацполіції у Тернопільській області, вимагаючи від його очільника Олександра Богомола поділитися хоч якоюсь інформацією стосовно ходу розслідування. Тоді Олександрові Миколайовичу особливо похвалитися не було чим, але вже через тиждень, 8 червня, на брифінгу, а потім і на засіданні спеціальної комісії він доповів про результати…

 

Один із злочинців — Кондратенко Максим В’ячеславович наразі перебуває у розшуку.
Один із злочинців — Кондратенко Максим В’ячеславович наразі перебуває у розшуку.

 

За його словами, злочинна група складалася з чотирьох осіб – організатора  –1976 р. н., посібника – 1985 р. н. і двох виконавців – 1990 та 1991 р. н. Усі четверо у свій час разом відбували покарання у місцях позбавлення волі за злочини насильницько-майнового характеру. Організатор, зокрема, відсидів у тюрмі 11 років і вийшов на волю лише півроку тому. За інформацією Олександра Богомола, убивці — з Кривого Рогу. Звідти на орендованому автомобілі вони прибули до Києва, де організатор одержав замовлення безпосередньо від замовника, він також мав розплатитися з виконавцями за “роботу”. За скоєне їм пообіцяли по 50 тисяч гривень, однак заплатили лише… по 500. З Києва злочинці приїхали до Тернополя, де найняли дві подобові квартири. У Тернополі також придбали “Ауді”, на якій їздили до Кременця стежити за жертвою та її помешканням. Коли випала нагода, скоїли чорну справу й утекли до Кривого Рогу.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вдова Віталія Ващенка поділилася спогадами про покійного чоловіка

 

Майже два тижні близько 30 працівників ГУНП у Тернопільській області проводили спецоперацію на території Дніпровської області. У ході операції було проведено велику кількість негласних слідчих дій, у результаті яких 7 червня затримали одного із виконавців і посібника злочину. А через два дні, 9 червня, у Тернополі на одній із станцій техобслуговування затримали також організатора злочину. Під час обшуку правоохоронці знайшли в його автомобілі близько 40 тисяч гривень, 22 мобільні телефони, стартові пакети різних мобільних операторів та інші речі, що використовувалися для організації злочинного нападу.

 

– Наразі затримані у Чортківському СІЗО, – повідомив Олександр Богомол. – У Тернопільському міськрайонному суді їм обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Хоча учасники злочину й намагалися замести сліди, нам вдалося зібрати достатньо доказів, щоб притягнути їх до кримінальної відповідальності. На жаль, наразі в нас немає конкретної інформації про особу чи осіб замовників. Маємо кілька версій і їх відпрацьовуємо. Розшукуємо також ще одного виконавця злочину. Це – Кондратенко Максим В’ячеславович, 25 років, уродженець села Укромне Сімферопольського району в Криму. Якщо хтось володіє інформацією про його місцеперебування, просимо звертатися за номером телефону у Тернополі (0352) 27 12 58 або телефонуйте на 102 у будь-який відділ поліції в Україні.

Джерело: НОВА Тернопільська газета

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: