У Зарваниці говорили про роль і значення УГКЦ

Опубліковано:
2 Травня, 2015 о 17:45

Міжнародна конференція «УГКЦ у контексті вітчизняної історії та сучасних суспільних реалій» відбулася у музейно-меморіальному комплексі Патріарха УГКЦ Йосифа Сліпого.

 
Учасники, серед яких були й гості з Америки та Італії, молитовно вшанували Митрополита Андрея Шептицького з нагоди 150-ліття з дня його народження та Патріарха Йосифа Сліпого, якого 70 років тому було ув’язнено й засуджено до багатолітньої каторги.



 
Митрополит Василій Семенюк очолив Архиєрейську Літургію та відслужив Панахиду біля пам’ятника Йосифу Сліпому. У зверненні до присутніх він сказав: «Бог завжди опікувався нашим народом і Церквою. Хоч ми були переслідувані, Бог посилав великих людей – провідників народу, які першими йшли і вказували іншим шлях до Бога, свободи, любові. У ХХ столітті серед церковних діячів такими духовними провідниками були Андрей Шептицький та Йосиф Сліпий».

 

В кінці Літургії організаторам конференції та усіх урочистостей подякував о. Марко Ярослав Семеген, національний координатор для українців греко-католиків в Італії, президент Релігійного товариства українців католиків «Свята Софія» (Рим).

 

Учасники конференції переглянули фільм «Шляхами жертви Патріарха». Опісля їм продемонстрували медаль, виготовлену в пам’ять 30-ліття з дня смерті патріарха Йосифа Сліпого.

Наталія ТАРНАВСЬКА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Інтерв'ю
«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», - бойовий медик
10:20, 21 Жовтня, 2024

«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», – бойовий медик

ТОП новини тернопільщини: