У Яблуневі провели гарний фестиваль (Фото)

Опубліковано:
17 Серпня, 2016 о 20:43

Село Яблунів незвичайне село. Люди не прагнуть будь за що виїхати в місто, а, навпаки, щиро просять до себе.

 



У липні пройшли у селі “Козацькі забави”. Зібрали дужих козаків. А 14 серпня залунали у селі пісні та вірші – прийшов ІІ пісенно-поетичний “Яблуневий спас”. На запрошення поета Івана Кушніра відгукнулись митці звідусіль. Вперше відбувся тут і дитячий “Яблуневий спас”.
 
Фестивалю “Яблуневий спас” усього два роки, але чи кожна літературна-пісенна подія у місті може похвалитися такою географією?  Гості та друзі приїхали з відусіль: Борщів, Тернопіль, Гусятин, Теребовля, Чортків, Київ, Коломия, Калуш, Івано-Франківськ, Надвірна, Закарпаття. Чекали і гостей з-за кордону з Чехії та Словаччини, але мають надію побачити їх наступного року. Подбали організатори і про дітей – гарна літня сцена у тіні столітніх дерев прийняла “І дитячий фестиваль “Яблуневий спас – 2016”. Відкрила фестиваль Оля Бойчук  з Теребовлі піснею “Молитва до Бога”. Лука Суслов приїхав у Яблунів з далекої Коломиї. У свої 14 років не тільки грає на скрипці, а ще і розповідає гуморески. Разом з ним приїхав його дідусь і вчитель Іван Арсенич. Пан Іван грає на багатьох інструментах і дуже полюбляє цимбали. Усі чудові та старанні виконавці отримали подяки та аплодисменти вдячних глядачів.
 
Дорослий фестиваль – сузірря поетів, лірика, яких линула в небеса і українська пісня… Традиції – це не слова, а дії, коли людина бере на себе відповідальність і організовує такий дружній фест заради збереження пісенних традицій, заради поетичного слова.
 
Вперше на фестиваль, під супровід акардеону, виступав жіночий ансамбль “Галичани” Олексинського клубу під керівництвом Галини Бабій. 

Яблунівському будинку культури минуло 35 років. Віддана праця людей дала змогу проводити фестивалі такого високого гатунку. У селі за цей час виросло чимало талановитих музикантів. Мають і свій духовий оркестр, і свого поета, Івана Кушніра, вірші якого до серця кожній жіночій душі. Мають свого літератора Івана Бандурку і своїх підприємців, які підтримують такі чудові ідеї! Організатори дякують усім, хто допоміг створити свято для людей і очікують у наступному році побачити серед глядачів і гостей з найближчих сіл і містечок.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: