У військкоматі розповіли, куди направляють призовників з Тернопільщини

Опубліковано:
19 Червня, 2016 о 12:23

Призов на військову строкову службу проходить без зривів. До лав Збройних Сил України з Тернопільської області вже відправили трохи більше 400 строковиків. Ще майже сотню планують направити до кінця червня. Про це повідомив обласний військовий комісар Тернопільської області Володимир Катинський. Серед іншого, строковиків відправляють до Нацгвардії та у прикордонну службу, – повідомляє За Збручем.

 



– У червні місяці нам потрібно відправити 100 військовослужбовців на строкову службу, – розповів майор Олег Дупелич, старший помічник начальника відділення комплектування навчального центру Нацгвардії України. – Станом на 17 червня відправлено вже 55 осіб, зривів поки немає. Юнаків відправлено у Харків та Київ. Далі будемо відправляти до Львова, Одеси, Вінниці. Військовослужбовці строкової служби, відповідно до указу Президента України, не виконують бойових завдань в зоні проведення АТО. Після трьох місяців строкової служби військовослужбовці мають право перейти на проходження служби за контрактом, в тій частині куди їх відправлено для проходження служби. За сімейними обставинами їх можуть перевести служити за місцем проживання.

 

Вперше за багато років почали набирати строковиків і для Державної прикордонної служби України.

 

– З 2008 року наша служба комплектувалася виключно військовослужбовцями за контрактом, – розповів майор Микола Любець, представник Державної прикордонної служби України. – У зв’язку з певними питаннями службового характеру керівництвом ініційовано призов військовослужбовців строкової служби. У тісній взаємодії з комісаріатами здійснюється відбір в тому числі і призовників з числа жителів Тернопільської області. Після призову їх будуть направляти до навчальних центрів підготовки спеціалістів. У Черкаському навчальному центрі підготовки молодших спеціалістів будуть готувати патрульних, кухарів, зв’язківців, водіїв та інших спеціалістів. Кінологів навчають у Кінологічному навчальному центрі у Великих Мостах Львівської області. Спеціалістів для морської охорони – в Ізмаїльському навчальному-тренувальному загоні морської охорони. Проведена суттєва робота по відновленню бази для проживання військовослужбовців строкової служби, налагоджено їхній побут. Після проходження підготовки, яка триває від 1 до 3 місяців, строковиків будуть направляти для подальшого проходження служби безпосередньо у підрозділи охорони державного кордону. Службу вони будуть проходити лише на мирних ділянках державного кордону в межах Північного, Західного, Південного регіональних управлінь. Стосовно вихідців з Тернопільщини керівництво служби гарантує, що вони служитимуть якомога ближче до дому: в межах Львівської, Закарпатської, Івано-франківської, Чернівецької областей.

 

Ольга Трач

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: