У Тернополі запрацював гірськолижний комплекс «Савич-парк» (Відео)

Опубліковано:
10 Січня, 2016 о 18:10

У Тернополі нарешті запрацював гірськолижний комплекс «Савич-парк». Щоправда, не на повну потужність, оскільки сніговою гарматою «настріляли» ще недостатньо снігу. Але завдяки тому, що в ніч на Різдво у Тернополі випав природній сніг, вирішили не зволікати – і таки запустили підйомник і пункт прокату спорядження.

 



Віталій Кирилов, співінвестор, керівник гірськолижного комплексу «Савич-парк»: «Той штучний сніг, який ми вже «настріляли», у тих місцях, де вже «настріляно», дозволить експлуатувати трасу до березня. Нам залишилось досніжити близько 30-40%, щоб усі траси запрацювали на 100%. І коли ми це зробимо, тоді оголосимо офіційне відкриття».

 

У перші ж дні роботи у «Савич-парку» – ажіотаж. Фактично це – єдине місце у Тернополі, де достатньо снігу, щоб покататись на лижах або санчатах. Найбільше радіють ті, хто не уявляє зиму без адреналіну на схилах.

 

Відвідувач «Савич-парку»: «Дуже добре, що Тернопіль трохи повертається у гірськолижне життя. Взагалі – молодці! Трохи дико трішки по людях на схилі, але будемо надіятись, що все буде краще, і культура в людей також буде виростати».

Відвідувачка «Савич-парку»: «Ми тимчасово не зовсім проживаємо в Тернополі, але родом звідси. Але по можливості, мабуть, усі наші зимові вихідні будуть проходити тут, разом з синочком».

 

У «Савич-парку» є кілька трас – полога і крута, навіть є трамплін. Тут можна покататись на лижах, сноубордах і сноутюбах. Хто прийшов із власними санчатами, може безкоштовно покататись на окремій трасі ліворуч підйомника. Проте навіть платні послуги будуть по кишені тернополянам і гостям міста, – переконує керівник комплексу.

 

Віталій Кирилов, співінвестор, керівник гірськолижного комплексу «Савич-парк»: «Найдешевше в Україні, – ми вже це не раз підкреслювали. Якщо говорити про святкові дні, то сам користування підйомником коштує 70 гривень на годину, 120 гривень – дві години і 200 гривень – цілий день. Прокат спорядження у вихідні обійдеться у 70 гривень на цілий день. У будні – 60 гривень на день і, відповідно, нижча ціна за підйомник».

 

Хто не вміє їздити на лижах – може замовити послуги інструктора. А загалом «Савич-парк» – може стати хорошим тренувальним майданчиком для тих, хто планує незабаром поїхати у «великі» гори – на «Буковель», «Драгобрат», «Славське» чи інший гірськолижний комплекс у Карпатах.

 

Варто також відзначити, що Тернопіль є одним із кількох великих міст України, де для того, щоб покататись на лижах, не потрібно кудись їздити. Гірськолижні траси також діють у Києві, Харкові, Дніпропетровську та Маріуполі.

 

Віталій Кирилов, співінвестор, керівник гірськолижного комплексу «Савич-парк»: «Є вже такі дані, що хлопці зі Львова їдуть, із Золочева дзвонять, Хмельницької області. Тобто люди вже знають. Через Інтернет інформація вже просочилась, завдяки і вашим відео. І вони хочуть приїжджати. Ми будемо раді всіх бачити. Пропускна здатність гори – одночасно 200–300 людей. У нас є ідеї, як на наступні сезони це все розширювати. Але на даний момент « маємо те, що маємо». Насправді, хороший результат є на даний момент».

 

 

 

Репортер, відеомонтаж – Антон Марчевський, камера – Юрій Різник.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: