У Тернополі виставляють картини, які малювали півстоліття (Фото)

Опубліковано:
11 Березня, 2016 о 11:53

В Українському домі “Перемога” відбулося відкриття виставки робіт відомого тернопільського художника, пише BezTaby.

 



Ярослав Омелян готував виставку45 років. Майже усі представлені малюнки – екслібриси з анотаціями. Деякі із робіт автор виставляв на показ і раніше, але тоді вони були у малому форматі (до 12 см) і без анотацій.

– Думками я прийшов до того, щоб збільшити екслібриси та додати до кожної із них анотацію. Зараз на цих стінах готова книжка з історії видатних людей, яких уже немає в живих. Є інша виставка тих, хто ще живий, – коментує Ярослав Омелян.

Близько 100 робіт із 400 знайшли своє місце у стінах “Перемоги”.

Першу роботу автор намалював для Ігора Ґерети у 70-х роках. Саме через його прохання Ярослав Омелян не зупинився на своїй першій роботі, а продовжив розвивати вміння.

Серед чорно-білих робіт знайшлася й одна у кольорі. Називається вона «Жорна смерті». Автор називає її символом нашого народу.

 

– Я бачив радянську систему, окупацію, німців, тоді знову радянщину і маю своє особливе відношення до окупантів, що завойовують нашу землю. Німцям і Радянському союзі я присвятив цю роботу. Два жорна, які перемололи стільки нашого народу, що й вірити не хочеться.

 

 

Оксана Ботюк

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: