У Тернополі відкрили перинатальний центр «Мати і дитина»

Опубліковано:
31 Березня, 2016 о 18:23

У Тернополі урочисто відкрили обласний перинатальний центр «Мати і дитина», який більше трьох років не могли оновити. У 2012 році попередня влада виділила 25 мільйонів гривень на реконструкцію мезичного закладу, але тоді 1 мільйон 250 тисяч гривень зникли, до нині триває кримінальне провадження і шукають осіб, що привласнили ті кошти, але поки результатів нема.

 



А у вересні 2015 року на перинатальний центр знову виділили 25 мільйонів 800 тисяч гривень і за 6 місяців приміщення таки довели до пуття. Урочисто перерізав стрічку і побажав успішної роботи медикам  Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко.

 

У перинатальному центрі є 11 пологових залів і 36 післяродових ліжок. Тут прийматимуть пологи та допомагатимуть вагітним, жінкам після пологів і немовлятам з групи високого ризику. «Наприклад, у нас трапляється, що новонароджена дитина потребує реанімаційної допомоги і тому тут є спеціальний реанімаційний комплекс для проведення реанімаційних заходів» – пояснює головний лікар Тернопільського обласного перинатального центру «Мати і дитина» Віктор Куценко.  

 

У закладі дещо ще треба доробити, тому з дня відкриття він не запрацював, а почне приймати вагітних щонайшвидше – за тиждень.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Інтерв'ю
Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора
21:35, 25 Жовтня, 2024

Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора

ТОП новини тернопільщини: