У Тернополі відкрили музей Революції Гідності (Відео)

Опубліковано:
20 Лютого, 2016 о 07:55

Про полеглих Героїв Небесної Сотні у Тернополі відтепер нагадуватиме музей Революції Гідності. Відкрили його на другому поверсі 18-ї загальноосвітньої школи до другої річниці трагічних подій під час Євромайдану.

 

Леонід Бицюра, заступник міського голови Тернополя: «Тут є атрибути, які використовувались під час Революції Гідності. Тобто починаючи від бруківки, бочки, шини, одяг майданівців – і закінчуючи офіційними документами, які приймала Тернопільська міська рада під час тих подій. Є навіть патрони, якими, на жаль, стріляли беркутівці у наших майданівців. І фотографії».

Марія Слободян, мати Героя Небесної Сотні: «Ми, сім’ї Героїв Небесної Сотні, тепер уже стали не просто як друзі. Нас поріднила смерть наших дітей. Ми вже стали як родина. Ми постійно зустрічаємось, спілкуємось. Ми знаємо усіх хлопців, що зображені на портретах».



 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тернопіль після “Ночі гніву” – як після апокаліпсису (Фото)

 

Незабаром у Тернополі з’явиться ще одне місце у пам’ять про події дворічної давнини – площа Героїв Євромайдану. Там зараз триває реконструкція. А в центрі площі встановлять пам’ятник Героям Небесної Сотні.

 

 

Репортер, відеомонтаж – Антон Марчевський, камера – Тетяна Шабанова.

«ТМЦ.ІНФО», 19 лютого 2016 року.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Інтерв'ю
Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора
21:35, 25 Жовтня, 2024

Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора

ТОП новини тернопільщини: