На засіданні виконавчого комітету міськради знову «мусолили»  болючу тему рекламних виносних щитів у Тернополі. Проблема, можливо б, і не постала так гостро, якби не трагедія, що сталася днями на Збаразькому кільці, де фактично через один такий щит загинула жінка.

 



 Нагадаємо, нещодавно міський голова підписав розпорядження про обстеження виносних рекламних щитів. Зокрема, управління муніципальної поліції повинно було здійснити демонтаж виносних щитів та щитів на турнікетах, електроопорах, які розміщені без відповідних погоджень та у заборонених місцях.

 

На виконання цього розпорядження відповідні служби мали час до початку осені. Однак фактично, окрім обстеження, муніципали нічого не зробили. Так, за їхніми словами, 30 серпня було здійснено об’їзд міста і виявлено 42 об’єкти саме виносних щитів, які розташовані з порушенням правил благоустрою. Але щити поки що не демонтовані, бо, з одного боку, ведуться підготовчі роботи для цього, з іншого – із власниками рекламних носіїв укладено угоди між КП «Загребелля». Відповідно ці угоди мають бути розірвані. Після того можна провести демонтаж.

 

– Через ці щити збили людину. Водій маршрутки, наскільки я маю інформацію від слідчих, дзеркалом зачепив щит, людина стояла за ним, впала на проїжджу частину і її переїхав автобус. Доки це лайно, перепрошую, буде стояти по Тернополю з політичною рекламою і всім іншим? – обурювався мер Сергій Надал.

 

На думку членів виконкому, такі щити перетворюють Тернопіль в «Шанхай» у його найгіршому розумінні. Тому після тривалих дискусій було вирішено підготувати проект рішення (до наступної сесії міськради) про демонтаж подібних щитів по місту Тернополю взагалі.

Тетяна Колеснік

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: