У Тернополі про громадянське суспільство говорили експерти ОБСЄ

Опубліковано:
8 Жовтня, 2015 о 07:24

 «Громадянське суспільство та держава». На цю тему у Тернополі обговорили пропозиції щодо державної Стратегії розвитку громадянського суспільства в Україні. Захід організували Адміністрація Президента України та координатором проектів ОБСЄ в Україні.

 



Тернопіль – четверте за рахунком місто, де відбувається круглий стіл. До обласного центру з’їхалися представники Тернопільської, Хмельницької, Чернівецької та Івано-Франківської областей. Охочих взяти участь у круглому столі виявилось більше, ніж сподівались організатори. Як повинні співпрацювати влада і громадянське суспільство та загалом що зараховувати до цього поняття. На ці та інші питання намагалися знайти відповідь спільно влада, волонтери, члени громадських організацій, міжнародні спостерігачі.

 

Сильні уряд, громадянське суспільство та місцеве самоврядування –  основа розвитку держави, – вважає експерт ОБСЄ та представник Українського незалежного  центру  політичних досліджень Максим Лациба. Наша область єдина в Україні і досі не має затвердженої програми розвитку громадянського суспільства та відповідного ресурсного центру. А Тернопіль відстає від інших в оновленні міського статуту, – вважає експерт.

 

Після Тернополя круглі столи відбудуться у Львові, Харкові та Краматорську. Усі ідеї та побажання щодо формування Стратегії громадянського суспільства в Україні будуть враховані. А остаточні рекомендації оприлюднять 6 листопада під час Національної конференції у Києві.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: