У Тернополі презентували книгу, дописану в окопах

Опубліковано:
13 Березня, 2016 о 22:23

Презентація книги Миколи Лазаровича відбулась 12 березня у Тернопільській обласній філармонії.

 



«Легіон українських січових стрільців: формування, ідея Боротьба» – видання присвячене 100-річчю битви легіону українських січових стрільців на горі Лисоні та світлій пам’яті українських вояків, які полягли 20140206 роках, захищаючи від російських загарбників свободу, незалежність і територіальну цілісність України.

Ця книга є, певною мірою, незвичайною, оскільки автор допрацьовував її, перебуваючи на фронті як вояк-доброволець. У монографії розглянуто причини, передумови інаслідки зародження українського стрілецького руху в Галичині, його головну мету, ідеологічні та програмні засади, форми і методи діяльності товариств «Сокіл», «Січ», «Пласт, стрілецьких гуртків. Проаналізовано принципи та умови організації легіону УСС на початку Першої світової війни, його завдання особовий склад, участь у бойових діях, роль і значення стрілецтва у Листопадовій національній революції.

Висвітлено процес становлення стрілецького легіону як національно військово-політичної формації, яка поряд зі збройною боротьбою займалася ідейно-політичною діяльністю. Подано основні напрямки культурно-мистецької та просвітницької праці УСС, їх вплив на формування та поглиблення національної свідомості українського суспільства. Книга містить значну кількість світлин і розрахована на істориків, викладачів, студентів, усіх, хто цікавиться вітчизняною історією. У додатках розміщено документи, пов’язані із зародженням та боротьбою стрілецтва, поіменний список УСС та короткі біографії окремих стрільців.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: