За ініціативи культурно-історичної спільноти «ТРИБА» в Тернополі відзняли кінострічку «Незвичайна Прогулянка або Маленькі Історії Незвичайного Міста». Фільм репрезентували 14 січня в «Бункерімуз». До створення унікального проекту долучилися історики, краєзнавці та просто люди, небайдужі до історії Тернополя. Серед них –  Андрій Кулян, співавтор та ведучий Олексій Широков, співорганізатор спільноти «Триба» Олег Мушій.

 



Нещодавно ці люди сколихнули Тернопіль своїм попереднім проектом «Місто, якого нема», де краєзнавець Тарас Циклиняк зібрав розповіді старожилів про історію довоєнного Тернополя. «Незвичайна Прогулянка або Маленькі Історії Незвичайного Міста» – це віртуальна подорож старими і навіть вже неіснуючими вулицями, будинками та пов’язаними з ними подіями. Документальною основою стрічки сала книга історика Любомири Бойцун «Тернопіль у плині літ». Фільм можна знайти у соцмережах.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: