Тернопільські лікарі закликають жителів міста споживати тільки свіжу їжу, добре її промивати, добре відварювати чи смажити та ні в якому разі не вживати продуктів, які викликають у вас підозру за кольором, запахом та іншими ознаками, брати до уваги термін придатності, адже останнім часом усе більше людей зі скаргами на кишково-шлункові захворювання звертається до лікувальних закладів.
Перегляньте також:
- Тернополянка втратила понад 100 тисяч гривень, шукаючи роботу в США
- На Чортківщині чоловік зґвалтував 88-річну бабусю
Медики пояснюють: не рідко причиною захворювань є продукти харчування, куплені на стихійному ринку, де вони не проходять спеціальної лабораторної перевірки та не завжди найкращої якості. Загалом у з початку року в обласному лабораторному центрі Держсанепідслужби України зареєстровано на третину більше випадків харчового отруєння, ніж у відповідний період минулого року. Більшість хворих – люди до 20 років. Лікарі просять людей слідкувати за якістю харчування та дбати про своє здоров’я.