Радник Міністра юстиції, народний депутат України Ігор Алексєєв із робочою поїздкою побував у Тернополі. Її мета – ознайомитись із роботою центрів надання адміністративних послуг, провести прийом громадян. Про законодавчі зміни та реформи у галузі він повідомив під час прес-конференції. Серед першочергових питань – діяльність центрів надання безоплатної вторинної правової допомоги. В Україні нині діють 100 таких центрів, на Тернопільщині – 3, зокрема в обласному центрі, Чорткові та Кременці. Найчастіше люди звертаються із питаннями пенсійного та соціального забезпечення, земельних відносин. У Тернополі 50 адвокатів готові безоплатно надавати свої послуги малозабезпеченим категоріям населення. «Вперше було проведено Міністерством юстиції прискіпливий конкурс адвокатів» – зазначив радник.

 



Серед нововведень Міністерства – видача електронних довідок. Реєстраційні форми повинні бути спрощені, – вважає Ігор Алексєєв, а процедура оформлення документів повинна займати 15-20 хвилин. Усі ці нововведення запрацюють уже з першого січня наступного року, – запевнив радник. «Звичайна побутова послуга повинна бути максимально наближена до людини, максимально спрощена», – зазначив він.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: