У Тернополі побували міжнародні фахівці з енергозбереження

Опубліковано:
25 Листопада, 2015 о 21:23

Проект Міжнародної фінансової корпорації (ІFC) «Енергоефективність у житловому секторі України» започатковано у 2010 році з фінансової підтримки Швейцарської Конфедерації. Головним його завданням є створення ефективних законодавчих та інституційних умов для комерційного фінансування проектів з підвищення енергоефективності житлового фонду нашої країни. У Тернополі фахівці провели медіадень, на який з’їхалися представники не лише з нашої області, а й із сусідніх. Одним із важливих було питання енергоощадності у багатоквартирних будинках.

 



Тернопіль вже бере участь у кількох проектах із енергозбереження. Питання на часі, оскільки тарифи на комунальні послуги постійно зростають. Ефективнішим, ніж утеплення окремих квартир є термомодернізація всього будинку. І міська рада Тернополя готова фінансувати 70 відсотків витрат на це. Вже є перші результати цього проекту. У п’яти багатоквартирних будинках обласного центру встановлені індивідуальні теплові пункти (ІТП), що дозволяє ефективно та економно використовувати теплову енергію, а, відповідно – економити і в сплаті за ці послуги.

 

Як зазначила радник з правових питань Проекту ІFC Зоя Гопцій, мешканцям багатоквартирних будинків не варто чекати, що проблему утеплення їхньої домівки за них вирішить хтось інший. Найкраща форма для управління будинком – створення ОСББ, яке і займатиметься модернізацією будинку.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: