У Тернополі літня школа “Поліглот” зібрала юних шанувальників іноземних мов (Фото)

Опубліковано:
10 Червня, 2016 о 18:53

Вдосконалити знання розмовної іноземної мови та змістовно й весело провести час мають можливість учні початкових класів, які стали слухачами літньої мовної школи «Поліглот». Вже другий рік поспіль такий своєрідний табір, де діти можуть не просто розважитись, а й пізнати щось нове, з початку канікул діє в Тернопільській спеціалізованій школі №3 з поглибленим вивченням іноземних мов. Як розповіла директор школи Надія Будій, із великим ентузіазмом та натхненням близько 180 дітей щодня долучаються до усіх справ та занять, що пропонує «Поліглот», і триватиме таке цікаве навчання впродовж двох тижнів, повідомляє Тернопільська липа.

 



– Літня мовна школа, яка зараз проходить у нас, є вимогою часу. Діти із задоволенням її відвідують, тому що вона має і розвивальний характер, і відпочинковий. У легкій ігровій формі діти вдосконалюють свої знання з французької, німецької, англійської та польської мов, багато часу проводять на свіжому повітрі, граючи у рухливі ігри чи займаючись на тренажерах у парку, відвідуючи екскурсії, переглядаючи мультфільми та кіно іноземними мовами. Минулого року ми вже мали досвід створення такої школи і побачили, що це надзвичайно важлива справа. На початку літа батьки найчастіше ще на роботі, і те, що діти в цей час мають можливість отримати веселе та цікаве дозвілля під керівництвом педагогів та в товаристві однокласників, є дуже потрібним. До речі, цього року до нашої літньої школи долучились і двадцятеро дітей з інших навчальних закладів міста, які б хотіли удосконалити свої знання іноземної мови, – попросились, оскільки батьки чули схвальні відгуки про минулий рік. Ми із задоволенням їх прийняли, і вони, до слова, дуже органічно влилися у колективи наших учнів.

 

Оскільки головна мета, яку ставить перед собою «Поліглот», – це розвиток і оздоровлення дітей, дбають тут і про хороше харчування. Кожного дня на обід для юних поліглотів готують спеціальне меню, присвячене кухні тієї чи іншої країни. Так, скажімо, кулінарні традиції Польщі демонструють зелений борщ, пиріжки з капустою та «Варшавське» печиво, Італії – овочевий суп «Мінестроне» та салат із сиром «Фета», про норвезьку кухню смачно розповідає рибна юшка з форелі та овочеве рагу, а про угорську можна дізнатись, скуштувавши горохового супу. За словами Надії Будій, це викликає велике зацікавлення у дітей, тим більше, що вчителі іноземними мовами проговорюють назви страв, розповідають, як і з чого вони готуються, даючи уявлення про культуру тієї чи іншої країни.

 

Загалом діти, перебуваючи у школі з дев’ятої до третьої години, мають дуже насичений день, розписаний буквально до хвилини. Все розпочинається із танцювальної динамічної зарядки під музику, яка проводиться на спортивному майданчику. І потім, набравшись під час розминки натхнення та ентузіазму, вони вирушають далі вчитися та відпочивати. Так, за час перебування в школі, діти вже кілька разів побували у Палаці Кіно, де їм демонстрували улюблені мультики – «Фрозен», «Головоломка», у театрі актора і ляльки мали можливість переглянути виставу «Маленька фея», а в обласному драматичному театрі імені Тараса Шевченка – казку «Біда навчить», мали цікаві бесіди-зустрічі у дитячій бібліотеці. Як каже керівник літньої лінгвістичної школи «Поліглот» Світлана Заброцька, заплановано також, що спеціально для слухачів «Поліглоту» у школі буде розгорнуто планетарій, де покажуть пізнавальні мультфільми для учнів третіх-четвертих класів англійською мовою та українською – для молодших. Також на усіх дітей чекає майстер-клас із виготовлення ляльки-мотанки. Але, окрім розваг, основний акцент у школі все-таки ставиться на іноземні мови.

 

– Це англійська мова – півтори години на день, німецька або французька, і ознайомлюємо з польською мовою, – наголошує Світлана Заброцька. – На допомогу вчителям залучили волонтерів – студентів Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка, які впродовж дня спілкуються з дітьми виключно англійською мовою. Таким чином, іде живе спілкування. Програма занять розроблена спеціально для літньої мовної школи, і основні теми, які розглядаються, – це подорожі та все, що з ними пов’язано. Діти вивчають відповідну лексику, фрази, діалоги, які можуть знадобитися в реальній ситуації в аеропорту, літаку, ресторані, спілкуючись з лікарем, офіціантом чи просто знайомлячись з кимось на відпочинку. Все навчання відбувається активно, діти працюють в групах, створюють проекти і газети. А от, скажімо, на занятті польської вони мали подорож у зоокуток, де дізнались, як цією мовою називають тварин, яких там побачили. Зрозуміло, що на таких уроках їм надзвичайно весело і цікаво.

 

А завершить заняття у школі «Поліглот» квест, який буде проведено для всіх дітей в останній день навчання. Кожен клас чи то загін матиме своє завдання, потрібно буде усі їх виконати, разом із вчителем, пройти усі етапи і в кінці здобути перемогу. А те, що переможе дружба, ніхто і не сумнівається.

 

Як підсумувала директор ТСШ№3 Надія Будій, 2016 рік – це рік англійської мови в Україні, тому саме популяризації іноземних мов, вдосконаленню навичок спілкування розмовною мовою і сприятиме організація літньої мовної школи «Поліглот». А ще, говорячи про її значення, Надія Будій підкреслила, що це великий плюс і для дітей, і для педагогів, які із задоволенням разом працюють, спілкуються, ближче знайомляться одне з одним, що сприятиме успішному подальшому навчально-виховному процесу під час навчального року.

 

DSC_0008

DSC_0034

DSC_0060

DSC_0074

DSC_0083 

DSC_0109

DSC_0115

DSC_0123

DSC_0141

DSC_0149 

DSC_0158

 

Олена Лайко

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: