У Тернополі на проспекті Степана Бандери водій автівки «ЗАЗ» виїждаючи з двору будинку не пропустив велосипед. Зіткнення уникнути не вдалось. 44-річний велосипедист потрапив до лікарні зі струсом головного мозку, вивихом плеча і травмою живота. У водія взято забір крові на вміст алкоголю.

 



Правоохоронці розповідають: лише за минулий тиждень на Тернопільщині сталося 3 ДТП за участю велосипедистів. Тож закликають бути обачними і нагадують, що велосипедисти є повноправними учасниками дорожнього руху. Однак сам велосипед повинен бути справний, обладнаний світловідбивачами (ззаду – червоного кольору, спереду – білого, а по боках – оранжевого), звуковим сигналом і фарою. Рух на велосипеді має здійснюватися по крайній правій смузі якомога ближче до узбіччя. Перед виконанням маневру велосипедист зобов’язаний подати знак іншим транспортним засобам. Яскравий одяг і світловідбиваючі елементи допоможуть стати більш помітним в темряві, тумані або при поганій погоді. Незалежно від швидкості слід тримати дистанцію, як між двома велосипедами, так і між велосипедом і машиною.

 

За матеріалами ГУ Національної поліції України в Тернопільській області

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Володимир Драбчук
09:43, 28 Вересня, 2024

Ветеран війни з Тернополя іде в гори у військовій амуніції, аби зібрати кошти для піхотинців

ТОП новини тернопільщини: