У Старому Почаєві запрацював кооператив, де сушитимуть овочі та фрукти (Фото)

Опубліковано:
13 Жовтня, 2016 о 09:43

У селі Старий Почаїв, що на Кременеччині, запрацював сільськогосподарський кооператив «Щедрий край». Там будуть  сушити овочів та фрукти, зібрані на угіддях місцевих жителів.

 



«Учасниками кооперативу стали понад 70 мешканців села, працюватимуть у ньому четверо людей – я – керівник, бухгалтер та двоє робітників. Наше виробництво може за добу переробляти 2,5 тонни продукту. Маємо сучасне, дороговартісне обладнання, а відповідно – можливість виготовляти якісний продукт. Ми уже домовилися із кількома українськими підприємствами про збут нашого товару», – каже голова правління кооперативу «Щедрий край» Віктор Стравінський.

 

Створення кооперативу обійшлося приблизно у 800 тисяч гривень. Більшість фінансів, а це 550 тисяч гривень, селяни отримали у рамках Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». Координатор обласного ресурсного центру громад Олег Процик зазначає, що кошти проекту ЄС/ПРООН виділяють тільки тим громадам, які можуть переконати у своїй відповідальності і виявляють реальне бажання спільно працювати для того, щоб покращити життя своїх сімей, свого села чи міста, свого регіону: «Була проблема із приміщенням, ми не знали, де розмістити кооператив, адже більшість приміщень або продані, або уже віддані в оренду, або ж просто розвалюються. Але ми знайшли підходяще – це колишній кормоцех на території Старого Почаєва. Цю будівлю за кошти з проекту ЄС/ПРООН ми відремонтували, провели комунікації, повністю відремонтували дах, замінили вікна, двері та закупили необхідне обладнання» – розповідає Олег Процик. 

 

Решту коштів на кооператив виділили спонсори, а також внески зробили селяни. Жителі Старого Почаєва сподіваються, що кооператив «Щедрий край» працюватиме успішно і приноситиме їм та їхньому селу достаток.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: