У Смиківцях посвятили відбудовану дзвінницю (Відео)

Опубліковано:
26 Вересня, 2015 о 20:34

У Смиківцях храмовий празник цьогоріч був по-особливому урочистий, його відзначили посвятою відбудованої дзвінниці. Богослужіння очолив Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк).

 



До другої світової у Смиківцях була велика дзвінниця на чотири дзвони. Старожили переповідають, не надто заможні мешканці на її зведення віддавали останні гроші.

 

– Під час війни дзвіниця була зруйнована, тому що при наступі на Тернопіль радянський військ, а за нашим цвинтарем була передова, попав снаряд і дзвіниця була пошкоджена, потім розібрана. Побудували тимчасову дзвінницю, яка прослужила нам до сьогоднішнього дня, – розповідає мешканець с. Смиківці Михайло Макух.

 

А далі випускники 51 року місцевої школи запропонували відновити історичну справедливість і звести нову дзвінницю. Тепер з гіркою посмішкою згадують: тоді не надто вірили в успіх власної ідеї. Засумніватися змусили події в країні. Довелось допомагати Майдану і воїнам АТО. Та все ж смиківчани не відкинули ідеї повернення дзвінниці. По-крупинці, розповідають, збирали і на цю добру справу.

 

– Здавалося, що ми не осилимо. Що вже не годен. Люди матеріально вичерпалися. Але цього року прийшов до нас молодий священик – отець Євген і він вніс таку живильну каплю, об’єднаючу таку. Як він гарно благословив тих людей, що жертвували, як він дякував, як він заохочував їх. Він пройнявся і люди ніби дістали друге дихання, – говорить мешканка с. Смиківці Марія Завидовська.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: