Прокуратура Бучацького району через суд поновила майнові права неповнолітніх дітей-напівсиріт і оформила право власності на будинок, у якому вони мешкали до влаштування їх до школи-інтернату.

 



Як повідомили у прокуратурі Бучацького району, четверо дітей-напівсиріт мешкали разом із бабусею у її будинку. Матір дітей позбавили батьківських прав через те, що вона неналежно за ними доглядала. Коли у 2008 році бабуся померла, дітлахів влаштували до школи-інтернату. Одночасно орган місцевого самоврядування своїм рішенням закріпив за неповнолітніми право на житло. Проте після смерті пенсіонерки право власності на нерухоме майно оформила її друга донька.

 

Щоб захистити майнові права дітей, прокуратура Бучацького району звернулася з позовом до суду, вимагаючи скасувати незаконне рішення органу місцевого самоврядування і повернути будинок колишнім власникам.

Суд задоволив позовні вимоги прокуратури в повному обсязі і нині діти мають змогу повернутися до будинку.

 

Галина Кіт

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Інтерв'ю
«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», - бойовий медик
10:20, 21 Жовтня, 2024

«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», – бойовий медик

ТОП новини тернопільщини: