Мандруючи Чортковом, неможливо оминути найстарішу і місті аптеку. Її, після закінчення Віденського університету заснував майбутній бургомістр Чорткова Людвіг Нос. Було це у 1895 році.



 

Цікаво, що схожий інтер’єр можна побачити у небагатьох аптеках. Найближча з них знаходиться у Львові. А інтер’єр Чортківської аптеки часів Австро-Угорщини повністю зберігся до нашого часу. Меблі Людвіг Нос спеціально замовив у місті Грац.

 

Аптекарі старанно шанують старі традиції аптеки. Вона – єдина у містечку та одна з небагатьох у краї, де до сьогодні на замовлення можуть виготовити потрібний засіб. Провізор Марія Черкасова розповідає, що дух старої аптеки тут зберігся. Крім приписаних лікарем, тут пропонують відвідувачам і засаби, створені за власними, прадавніми рецептами. Адже  в аптеці досі виготовляють ліки. А про минуле аптечної справи у місті розповідають старовинні пляшечки для ліків. У майбутньому тут планують відкрити музейну експозицію.

 

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: