У церкві на Тернопільщині відбуваються дивовижні події

Опубліковано:
24 Грудня, 2015 о 12:13

 

На високій горі у селі Різдвяни неподалік Теребовлі, оточений горами й лісами височить старовинний храм Покрови Пресвятої Богородиці. Напис при вході свідчить, що побудована святиня у 1883 році. Храм зберіг свою первісну красу. Навіть іконостас у ньому давній.



 

Завдяки трепетному ставленню парафіян та пароха до старовинних речей, тут збереглась давня позолочена чаша та Євангеліє на старовслов’янській мові, яке датується 1893 роком. Привезли книгу зі Львова. Один із прихожан подарував церкві терновий вінок Христа, привезений з Єрусалиму. Та найціннішими реліквіями тут є, мабуть мощі святого Пантелеймона та його ікона. Парафіяни, заходячи до храму, перш за все клякають у молитві перед цією святинею. Віра та молитва рятує людей від хвороб та напастей.

 

А випадки оздоровлень тут  – уже не дивина. Настоятель церкви Покрови Пресвятої Богородиці УАПЦ села Різдвяни, митрофорний протоієрей отець Юрій Терлюк розповідає, як в одної жінки перестали боліти ноги, а в іншої – шлунок після молитви перед іконою Пантелеймона та помазання освяченою на мощах святого олійкою.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: