Бережанська влада, очевидно, не задоволена шостим місцем ФК Бережани у чемпіонаті Тернопільської області 2015 року, тому вирішила вдатися до змін на тренерському містку. Замість Василя Буняка новим коучем команди став Петро Червін.

 



Незважаючи на те, що Буняка підтримувала команда та представляв Степан Жеребецький — довірена особа головного спонсора зі США Юрія Бойківа (уродженець Бережан), влада таки виявилась більш впливовою. Зазначимо, що інтереси Червіня представляли перший заступник Бережанського міського голови Петро Адамович і депутат міської ради Ярослав Костів (обидва свого часу були у першому складі славнозвісної підгаєцької Ниви). Петро Червін відомий тим, що двічі очолював тернопільську Ниву в другій лізі, але так і не зумів виконати поставлених завдань — здобути путівку до першої ліги.

 

Як вдалось дізнатися, Буняку пропонували бути помічником Червіня, Василь Васильович не захотів, вирішивши основну увагу сконцентрувати на роботі з дітьми.

 

Зауважимо, що до кінця не вирішено питання з фінансуванням команди. Якщо минулоріч на утримання ФК Бережани було виділено 100 тисяч бюджетних гривень (третина від прорахованої суми) плюс ще 200 тис. грн. надав спонсор зі США, то в 2016 році міська і районна ради обіцяють профінансувати команду на 75 тис. грн. кожна. Петро Червін розуміє, що з такими грішми високих результатів не здобуде, тому шукає спонсорів. І каже, що знайшов, вони виділятимуть 50 тис. грн. щомісяця.

 

Що ж до американського спонсора, то його вклад у бюджет футбольної команди зменшиться до 10 тис. грн. А все тому, що не була виконана його головна умова. Він просив, щоб день домашніх матчів ФК Бережани став справжнім святом для місцевих жителів: з конкурсами, виступами художніх колективів, у тому числі й дитячих, різних спортивних стартів тощо. На жаль, цього не було.

 

— Минулого року, — каже Юрій Бойків, — ми показали, як можна залучати кошти спонсорів, тож цьогоріч нехай решту коштів шукають, об’єднуючи представників бізнесу, громадськості, окремих людей, які хочуть фінансово допомагати команді.

 

До того ж спонсор був зацікавлений, щоб у команді грали місцеві вихованці. А у світлі останніх тренерських рокіровок зрозуміло, що Петро Червін ставку робитиме на приїжджих футболістів. Це підтвердив перший у цьому році спаринг ФК Бережани у Рогатині (3:3). У команді на перегляді було відразу шість так званих легіонерів із Львівщини і навіть з Полтави.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: