У Збаразькому замку представили виставку картин, які написали військові

Опубліковано:
9 Липня, 2024 о 21:19
У Збаразькому замку представили виставку картин, які написали військові
Фото КУ ЗМР МУЗЕЙ російсько-української війни

У Збаразькому замку представили виставку картин «Воїни світла». Авторами цих картин є українські захисники, які зазнали поранень. Воїни створили ці роботи, перебуваючи на реабілітації.

Виставку привезли до Збаража засновники арттерапії для поранених Захисників України в Тернополі Олена Хмельницька (волонтер, громадський діяч, керівник ГО “Воїни Світла. Рубіжне”) та Рустам Давлетов (художник, засновник та керівник ГО “Арт-студія Д.Р”). Вони започаткували арттерапію у медзакладах, де перебувають на лікуванні військові.



Виставка складається із кількох частин: картини військових, ляльки-мотанки майстрині Олени Хмельницької, які вона створила з онучкою та колаж світлин, на яких військові у процесі створення картин.

«Ми живемо в дуже складний час, але водночас він наповнений неймовірними прекрасними Людьми, міцність духу яких вражає. Саме про це ця виставка. Про Людей. Про їхній героїзм. Про те, як не опустити руки і не зневіритися. Про Воїнів Світла.

Фото КУ ЗМР МУЗЕЙ російсько-української війни
Фото КУ ЗМР МУЗЕЙ російсько-української війни

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #виставка, #Збаразький замок, #картини, #Рустам Давлетов
Коментарі





Інтерв'ю
Інтерв'ю з випускницею ТНПУ Христиною Луцик
19:13, 7 Жовтня, 2024

Христина Луцик: кожен день — це боротьба за життя. Інтерв’ю з випускницею ТНПУ

ТОП новини тернопільщини: