У Зарваниці матері загиблих Героїв єдналися в молитві

Опубліковано:
11 Травня, 2024 о 23:01
проща родин загиблих
Проща родин загиблих, фото ОДА

Напередодні Дня матері у Марійському духовному центрі «Зарваниця» відбулася проща родин загиблих військовослужбовців. Про це повідомляє Тернопільська ОДА (ОВА).

Матері та найближчі родичі Захисників зібрались разом, щоб вшанувати пам’ять своїх синів, чоловіків, братів та батьків, які віддали своє життя за Україну.



Проща розпочалась із Божественної Літургії, після служби відбулося освячення води та панахида, яку очолив Архієпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Василій Семенюк.

Зі словами вдячності до матерів звернувся заступник начальника Тернопільської ОВА Віктор Устенко.

Захід у Марійському духовному центрі «Зарваниця» став символом єдності, підтримки та величі матерів, які ніколи не забудуть своїх синів-героїв.

Під час прощі до Дня матері заступник начальника Тернопільської ОВА Віктор Устенко вручив відзнаку “Золоте серце” Фірману Володимиру – єпископу-помічнику Тернопільсько-Зборівської архієпархії УГКЦ, ректору Марійського духовного центру “Зарваниця”. Священник отримав нагороду згідно з указом президента України за вагомий особистий внесок у наданні волонтерської допомоги та розвиток волонтерського руху.

«Сьогодні маю велику честь вручити Вам цю високу нагороду за ту роботу, яку ви робите не тільки з початку повномасштабної війни, а ще задовго до її початку.  Щиро дякую за вашу волонтерську роботу, підтримку наших захисників та їх родин», – сказав Віктор Устенко.

Також заступник начальника Тернопільської ОВА вручив подяку Високопреосвященному Архієпископу і Митрополиту Василію Семенюку за духовну опіку та підтримку матерів та родин Захисників.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Володимир Фірман, #день матері, #зарваниця, #Марійський духовний центр, #митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Василій Семенюк, #родини загиблих
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Олег Шупляк: «Головними в житті я завжди вважав три речі: роботу, роботу і ще раз роботу»
14:20, 26 Червня, 2024

Олег Шупляк: «Головними в житті я завжди вважав три речі: роботу, роботу і ще раз роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: