У військовому госпіталі помер захисник зі Збаражчини

Опубліковано:
20 Липня, 2024 о 13:39
Володимир Демидась
Фото з відк.ритих джерел

Збаразька громада готується попрощатися зі своїм земляком, старшим солдатом Іваном Гринчаком, який загинув, захищаючи Україну. Міський голова Роман Полікровський оприлюднив деталі траурних заходів та закликав жителів вшанувати пам’ять загиблого воїна. 

Іван Гринчак
Іван Гринчак, фото зі сторінки Романа Полікровського у Фейсбук

Герой з Витківців

Іван Гринчак, 36-річний стрілець-санітар з села Витківці Збаразької громади, помер 16 липня у київському госпіталі. Він служив у лавах Збройних Сил України понад рік, виконуючи свій обов’язок перед Батьківщиною. Міський голова Збаража Роман Полікровський у своєму зверненні підкреслив:



“Із сумом називаємо ще одне ім’я земляка, яке уже увійшло у новітню українську історію”.

Деталі траурної церемонії

Зустріч траурного кортежу відбудеться у неділю, 21 липня, о 15:00 у Сквері Героїв міста Збараж. Маршрут кортежу пролягатиме через село Чернихівці. Після спільної молитви у Збаражі тіло загиблого воїна буде перевезено до його рідного села Витківці, де у батьківській оселі відбудеться парастас.

Прощання та поховання

Чин похорону Івана Гринчака заплановано на понеділок, 22 липня, об 11:00. Міська влада Збаража закликає громаду взяти участь у церемонії прощання

“Просимо прийти і гідно вшанувати нашого захисника, який вірно служив українському народу!” – йдеться у зверненні міського голови.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Збаражчина, #Іван Гринчак, #помер військовий
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: