У Великогаївській ОТГ на День Незалежності відкрили Алею Героїв

Опубліковано:
25 Серпня, 2024 о 08:08
відкриття Алеї Героїв
Відкриття Алеї Героїв. Фото: зі сторінки Олега Кохмана у Фейсбук.

У 33-тю річницю Незалежності України у Великогаївській ОТГ відбулося урочисте відкриття “Алеї Героїв” – меморіалу на честь 22 загиблих захисників України з місцевої громади. Ця подія стала символом вшанування пам’яті тих, хто віддав життя за незалежність країни.

Відкриття меморіалу в День Незалежності

Голова Великогаївської ОТГ Олег Кохман повідомив про знакову подію для громади – урочисте відкриття “Алеї Героїв” у 33-тю річницю Незалежності України. Цей меморіал став символом пам’яті та глибокої поваги до тих, хто віддав своє життя за свободу та незалежність України.



На Алеї Героїв увічнено пам’ять 22 захисників України з Великогаївської громади. Серед них: Микола Юречко, Роман Гах, Святослав Струс, Віктор Горейда, Богдан Жук, Ігор Боцій, Ярослав Качуровський, Михайло Жила, Микола Питель, Роман Остапів, Роман Мричко, Юрій Антонюк, Юрій Кріса, Ігор Прус, Степан Гевко, Ігор Шилівський, Андрій Закревський, Олег Грибик, Олександр Бланк, Ігор Войцехівський, Василь Рудик та Андрій Васусь.

Присвоєння звання “Почесний громадянин”

Згідно з рішенням сесії Великогаївської сільської ради № 1091 від 20 серпня 2024 року, всім загиблим захисникам посмертно присвоєно звання “Почесний громадянин Великогаївської громади” за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України.

Олег Кохман підкреслив важливість створення цього місця пам’яті:

“В цьому місці пошани і вдячності, в тиші пам’яті і спокою зі світлин усміхатимуться безсмертні – наші земляки, наші відважні воїни, наші янголи, наші Герої… Їхні світлі сни обірвала війна, мрії й сподівання забрав безжальний ворог, але відгомін їхніх думок, волелюбність їхніх вчинків і свідомість вибору пройдуть крізь століття…”

Голова громади також висловив щиру вдячність, повагу та шану батькам та рідним загиблих захисників. Він підкреслив, що кожен з героїв назавжди залишиться в пам’яті громади та історії України.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #алея героїв, #великогаївська ОТГ, #вшанування захисників, #день незалежності, #меморіал
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: