У Великоберезовицькій громаді пройшов форум аграрних інновацій “Нове зернятко”

Опубліковано:
23 Червня, 2024 о 14:02
форум аграрних інновацій «Нове зернятко»
Форум аграрних інновацій «Нове зернятко», фото зі сторінки Великоберезовицької селищної ради у Фейсбук

У Великоберезовицькій громаді відбувся VIII форум аграрних інновацій “Нове зернятко”, організований компанією “Агропродсервіс” з нагоди свого 25-річчя. Захід не лише продемонстрував досягнення аграрного сектору, але й став платформою для благодійної підтримки українських захисників. Про це повідомляють на сторінці Великоберезовицької селищної ради у Фейсбук.

Відродження традиції в час випробувань

Форум “Нове зернятко” відновив свою роботу після п’ятирічної перерви, спричиненої спочатку пандемією COVID-19, а потім повномасштабною війною. Це свідчить про resilience українського агробізнесу та його здатність адаптуватися до найскладніших умов.



Ювілей із соціальною відповідальністю

Компанія “Агропродсервіс”, відзначаючи своє 25-річчя, не обмежилася святкуванням, а використала цю подію для об’єднання аграріїв та підтримки захисників України. Це приклад того, як бізнес може поєднувати власний розвиток із соціальною відповідальністю.

VIII форум аграрних інновацій «Нове зернятко»
VIII форум аграрних інновацій «Нове зернятко», фото зі сторінки Великоберезовицької селищної ради

Від минулого до майбутнього аграрного сектору

Учасники форуму мали унікальну можливість простежити шлях компанії “Агропродсервіс” від її заснування у 1999 році до сьогодення. Виставка “Ностальгія та прогрес” наочно продемонструвала, як змінювалися технології та підходи в сільському господарстві за чверть століття.

Іван Чайківський, засновник ПАП “Агропродсервіс” та народний депутат України, поділився своїми враженнями.

“Коли я побачив фотографії від початку створення підприємства, одразу згадав, як це все було. Економіка України лише починала розвиватись, і я вважаю, що це був складний час, не тільки для компанії, але й для країни в цілому”.

VIII форум аграрних інновацій «Нове зернятко», фото зі сторінки Великоберезовицької селищної ради
VIII форум аграрних інновацій «Нове зернятко», фото зі сторінки Великоберезовицької селищної ради

Інновації та обмін досвідом

Форум став майданчиком для обміну досвідом та презентації новітніх технологій у різних галузях сільського господарства. Учасники мали змогу відвідати демоділянки насіннєвих та товарних посівів зернових і зернобобових культур, а також взяти участь у панельних дискусіях щодо трендів у молочному скотарстві та інновацій у свинарстві.

Аграрна політика в умовах війни

Важливою частиною форуму став круглий стіл за участі народних депутатів, членів парламентського Комітету з питань аграрної та земельної політики та продовольства України. Учасники обговорили проблеми насінництва на шляху до євроінтеграції в умовах війни, що підкреслює стратегічну важливість аграрного сектору для майбутнього України.

Благодійна складова форуму

Кульмінацією заходу стала передача 10 нових повнопривідних пікапів Toyota Hilux для двох батальйонів 12-ї бригади спеціального призначення НГУ “Азов”. Ці автомобілі, закуплені за кошти, зібрані з форуму, допомагатимуть бійцям виконувати різноманітні бойові завдання на фронті.

VIII форум аграрних інновацій «Нове зернятко»
VIII форум аграрних інновацій «Нове зернятко», фото зі сторінки Великоберезовицької селищної ради

Андрій Галайко, селищний голова Великоберезовицької громади, підкреслив важливість внеску “Агропродсервісу” у розвиток регіону.

“Компанія є однією з найбільших у нашій громаді та найбільшим платником податків у наш бюджет. З початком війни вона не зупинилась, а навпаки почала розширювати виробничі потужності, створювати нові робочі місця та збільшила сплату податків”.

Форум “Нове зернятко” продемонстрував, що навіть у найскладніших умовах український аграрний сектор продовжує розвиватися, впроваджувати інновації та робити значний внесок у перемогу України. Це яскравий приклад того, як бізнес, громада та держава можуть ефективно співпрацювати заради спільного майбутнього.

Раніше ми писали про те, що у Тернополі до Всесвітнього дня біженців відбувся захід «МОЄ МИНУЛЕ, ТЕПЕРІШНЄ, МАЙБУТНЄ».

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #«Агропродсервіс», #Великоберезовицька громада, #форум аграрних інновацій "Нове зернятко"
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Олег Шупляк: «Головними в житті я завжди вважав три речі: роботу, роботу і ще раз роботу»
14:20, 26 Червня, 2024

Олег Шупляк: «Головними в житті я завжди вважав три речі: роботу, роботу і ще раз роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: