У Тернополі вшанували пам’ять Йосифа Сліпого у 40-ву річницю з дня його смерті

Опубліковано:
12 Вересня, 2024 о 21:14
У Тернополі вшанували пам'ять Йосифа Сліпого у 40-ву річницю з дня його смерті
У Тернополі вшанували пам'ять Йосифа Сліпого у 40-ву річницю з дня його смерті. Фото Тернопільський обласний краєзнавчий музей

У Тернополі вшанували пам’ять патріарха Української греко-католицької церкви Йосифа Сліпого у 40-ву річницю з дня його смерті. Захід відбувся в обласному краєзнавчому музеї. Участь взяли представники духовенства і влади, науковці, краєзнавці, митці, видавці та просвітяни.

Вшанування організували організували працівники музею, Тернопільської обласної організації Національної спілки краєзнавців України й Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ.



«На заході отець-митрат Андрій-Іван Говера, доктор літургійних наук, член Національної спілки краєзнавців України презентував нове книжкове видання – «Заповіт» Блаженнішого патріарха Йосифа Сліпого. Книга вийшла друком з видавництва “Джура” (м. Тернопіль) у 2024 році. о. Андрій-Іван, як упорядник видання, ознайомив з ідеями та процесом книготворення та запрошував розділити втіху народженої книги директора видавництва Василя Ванчуру, заслуженого діяча мистецтв України Олега Германа. Присутні семінаристи Тернопільської вищої духовної семінарії ім. Патріарха Йосипа Сліпого молитвою-піснею супроводжували захід», – розповіли організатори заходу.

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #йосиф сліпий
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: