У Тернополі відкрили меморіальну дошку військовому Віталію Венгеру

Опубліковано:
27 Липня, 2024 о 12:12
У Тернополі відкрили меморіальну дошку військовому Віталію Венгеру
Пам'ятна дошка Віталію Венгеру. Фото міська рада

У Тернополі відкрили меморіальну дошку військовому Віталію Венгеру. Вона знаходиться на фасаді будинку обласного центру контролю та профілактики хвороб, що на вулиці Острозького, 21-А. Військовий до служби на фронті, працював у цьому центрі.

Меморіальну таблицю освятили.



Віталій Венгер загинув 8 жовтня 2023 року під час ведення бойових дій у Запорізькій області, захищаючи свободу та незалежність України. Йому був 51 рік. Воїн стрільцем-санітаром гірсько-штурмової роти. Із перших днів повномасштабної війни став на захист України.

«Пам’ятну дошку на честь Віталія Венгера ми відкриваємо напередодні Дня медичного працівника, що дуже символічно, оскільки Віталій працював у медичній установі. До війни він мав мирну професію та жив мирним життям. Однак, коли настала небезпека для нашої країни, він не вагався і став на захист свого народу, оскільки завжди був патріотом своєї країни та був активним учасником громадського життя, воював ще у 2015-2016 роках. На жаль, у жовтні 2023 року Віталій загинув. Але пам’ять про нього назавжди залишиться в наших серцях та в історії нашого міста, як символ мужності та самопожертви. Вічна пам’ять та слава Герою», – повідомили на сайті Тернопільської міської ради.

Військовому посмертно присвоєно звання «Почесний громадянин Тернополя» за вагомий особистий внесок у становлення української державності та особисту мужність і героїзм у виявленні у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України.

Рятувальники у Бучачі вилучили гніздо шершнів зі стіни церкви

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #віталій венгер, #пам'ятна дошка
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: