У Тернополі сталося отруєння чадним газом через несправну газову колонку

Троє людей госпіталізовані. ДСНС нагадує про важливість встановлення детекторів чадного газу.

Опубліковано:
25 Серпня, 2024 о 22:55

У Тернополі стався небезпечний інцидент, пов’язаний з витоком чадного газу через несправність газової колонки. Троє людей постраждали та були госпіталізовані. Випадок нагадує про важливість регулярної перевірки газового обладнання та встановлення детекторів чадного газу в оселях.

Деталі інциденту

24 серпня до Служби порятунку надійшло повідомлення про надзвичайну ситуацію у п’ятиповерховому житловому будинку на вулиці Дружби в Тернополі. Рятувальники ДСНС оперативно прибули на місце події. До їхнього приїзду двох потерпілих, які перебували у свідомості, вже вивели на свіже повітря. Третю постраждалу, яка була без свідомості, рятувальники транспортували до карети швидкої допомоги за допомогою медичних нош.



Усіх трьох постраждалих госпіталізували до лікувального закладу. За попередньою інформацією, вони мають ознаки отруєння чадним газом. Стан потерпілих оцінюється як середньої важкості.

Небезпека чадного газу та заходи безпеки

Головне управління ДСНС України у Тернопільській області нагадує, що чадний газ є однією з найпоширеніших причин нещасних випадків в оселях з газовими приладами. Він непомітний для зору, абсолютно невідчутний і здатен призвести до біди за лічені хвилини.

Рятувальники наголошують на важливості встановлення детекторів чадного газу в приміщеннях з газовим обладнанням.

“Встановлення детектора чадного газу в приміщенні може вберегти ваше життя!” – підкреслюють у ДСНС.

Цей випадок у Тернополі ще раз демонструє, наскільки важливо дотримуватися правил безпеки при використанні газових приладів та вчасно проводити їх технічне обслуговування.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #безпека, #газова колонка, #ДСНС Тернопільщини, #отруєння чадним газом
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: